Elfogta a rendőrség a fajvédő konferencia egyik szervezőjét

Vágólapra másolva!
A rendőrség pénteken elfogta a Budapestre szervezett és betiltott „fajvédő” konferencia egyik szervezőjét, egy amerikai állampolgárt - közölte a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal. 
Vágólapra másolva!

Richard Bertrand Spencer nem tudta felmutatni a magyarországi tartózkodásra jogosító okmányait, így a rendőrség elfogta, majd előállította az idegenrendészeti hatósághoz.

Számíthatott a lépésre

A hatóság közölte, hogy a National Policy Institute „tradicionalista-, fajvédő- és nacionalista eszmeiségű” alapítvány prominens vezetője, Richard Bertrand Spencer amerikai állampolgár annak tudatában érkezett Magyarországra, hogy a Budapestre összehívott fajvédő konferencia miatt intézkedhetnek vele szemben.

Richard Bertrand Spencer ellen - idegenrendészeti őrizetbe vétele mellett - a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytat eljárást.

Vasárnap kezdődött a huzavona

Orbán Viktor kormányfő a múlt vasárnap utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy hogy minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg a konferenciát.

Pintér Sándor hétfőn betiltotta az amerikai székhelyű, szélsőséges, fajvédő National Policy Institute Budapestre tervezett konferenciáját, és utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy kezdeményezze beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését a tanácskozás előadóival szemben.

A Montana állambeli Whitefishben székelő intézet elnöke, Richard Spencer kedden azt közölte, hogy a magyar kormány tiltásának ellenére is megtartja október eleji budapesti konferenciáját a National Policy Institute.