Jövő héten találkozik Lázár a zsidókkal

Vágólapra másolva!
A Sorsok Háza, az oktatás, a civil élet és a progresszív egyházak a napirenden.
Vágólapra másolva!

Szeptember 9-re hívta össze Lázár János, a Miniszterelnökséget irányító miniszter a Zsidó Közösségi Kerekasztalt - írja a Népszabadság Heisler Andrásra, a Mazsihisz elnökére hivatkozva.

A miniszter a közelmúltban jelentette be, hogy szeptemberre összehívja a kerekasztalt, de a dátum eddig nem volt ismert. A Mazsihisz kezdeményezésére időközben tizennégy zsidó szervezet közös javaslatokat tett az ülés napirendjére. Négy témáról szeretnének tárgyalni: a Sorsok Háza projekt jövőjéről, az oktatás területén kialakított és eredményes együttműködés továbbfejlesztéséről, a zsidó civil élet támogatásáról, és megvitatnák a progresszív zsidó egyházak státusát is.

Heisler András szerint a Mazsihisz tegnap kapott levelet Lázár Jánosról, de ez még egy korábbi állapotot tükröz. A miniszter által javasolt napirendi pontok között van például az elhagyott zsidó temetők helyzete és az antiszemitizmus monitorozása, de nem szerepel a Sorsok Háza. A Mazsihisz elnöke nehezen tudja elképzelni, hogy ez ne kerüljön szóba. A napirend tehát még változhat - írta a lap.