Sárfolyamot okozott Zalában a heves esőzés

Vágólapra másolva!
Problémákat okozott az esőzés hétfőn az ország nyugati részén és a fővárosban, Budapesten a tűzoltóknak főként pincékből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, Zalában egy településen sárfolyás keletkezett a nagy mennyiségű csapadéktól.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) hétfői tájékoztatása szerint Budapesten a tűzoltóknak elöntött pincékből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, illetve leszakadt faágak, kidőlt fák eltávolítását kellett megoldaniuk. A Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint több buszjáratot is eltereltek az esőzés miatt a XVI. kerületben.

A Zala megyei Gelseszigeten sárfolyást okozott a nagy mennyiségű eső, de lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség. Baranya megyében, Szigetváron a vásárcsarnokba tört be a víz, Komló Kisbattyán településrészén pedig 17 ingatlanban és az idősek otthonában nem volt áram, mert leszakadt a villamos vezeték.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint kedden folytatódik a csapadékos időjárás a Nyugat-Dunántúlon, de eső, zápor, zivatar a középső országrészben is kialakulhat, a Tiszántúlon viszont napos, száraz idő várható.