Vágólapra másolva!
Az Együtt-PM szövetség szerint a kormány csak húzza az időt, azonban a devizahitelezés kapcsán kialakult válságot képtelen megoldani. A Liberálisok pedig azt mondják, hogy a bíróságnak formai okokból nem szabadna elutasítania a pénzintézetek keresetleveleit. 
Vágólapra másolva!

Együtt-PM: Valódi megoldásra lenne szükség

Az Együtt-PM szerint a kormánynak lenne módja és lehetősége, hogy megoldja a lakossági devizahitelezés összeomlása nyomán kialakult válságot, de ezt nem teszi meg, ehelyett csak az időt húzza, hárít, és ujjal mutogat másokra - írta a szövetség az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Úgy fogalmaznak, hogy a devizahitelek ügyében nincs mire várni, mert az „árfolyamrés tisztességtelen, a pénz visszajár a magyar embereknek”. Hozzáteszik, hogy ugyanígy semmis lesz az egyoldalú kamat és díjemelés is.

Az Együtt-PM szerint erősebb forintra, stabilabb gazdasági környezetre van szükség, a devizahiteleseknek pedig valódi megoldásokra - írták.

Liberálisok: A törvényszéknek sem szabad mindent

A Magyar Liberális Párt úgy véli, a Fővárosi Törvényszéknek nem lenne szabad informatikai formai okok miatt elutasítani a pénzintézetek devizahiteles ügyben bemutatott keresetleveleit.

Bodnár Zoltán a Liberálisok főpolgármester-jelöltje erről az MTI-nek beszélt. Aggasztónak nevezte, hogy miközben a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumához csütörtökig 18 bank és 20 egyéb pénzügyi intézmény nyújtott be keresetlevelet a devizahitelesekkel kapcsolatos törvényi vélelem megdöntése érdekében a magyar állam ellen, a bíróság azok közül 20 keresetlevelet formai okokból elutasított. A bíróság csütörtökig hat esetben olyan keresetleveleket utasított el, amelyek esetében a keresetlevelet, illetve annak mellékleteit kizárólag szkennelve nyújtották be. Az indoklás szerint ezek ugyanis nem felelnek meg a törvényi kritériumnak.

A főpolgármester-jelölt közölte: a törvény csak azt mondja ki, hogy az anyagokat számítógépes, szerkesztett formátumban kell beadni, de a jogszabály azt már nem definiálja pontosan, hogy mit is jelent a szerkesztett forma.