Magyar rendőrök is keresik az eltűnt szerb kislányt

Tijana Jurić eltűnt szerb lány, eltűnt lány, eltűnés, szerbia, facebook
Vágólapra másolva!
A magyar rendőrség is bekapcsolódott a Bajmokon eltűnt 15 éves lány keresésébe. Tijana Juricot múlt pénteken látták utoljára a barátai. A keresésére egy oldalt is létrehoztak az ismerősei a Facebookon. Sokan azt állítják, hogy elrabolták a lányt. Állítólag egy BMW-ben látták utoljára, amiben három férfi is utazott. 
Vágólapra másolva!

Csak a barátaival találkozott

Múlt pénteken éjszaka tűnt el Tijana Juric egy szerbiai kistelepülésen, Bajmokon. A 15 éves szabadkai lány a nagyszüleihez utazott, hogy náluk töltse a nyári szünidő egy részét.

Július 25-én este a barátaival a kistelepülés sportpályáján találkozott. A lány nem sokkal éjfél után távozott onnan. Ezt követően azonban már nem látta őt senki.

A Magyar Szó értesülései szerint Tijana korábban sosem késett el, mindig a megbeszélt időpontban ért haza, vagy szólt, ha később érkezik. Ezen az estén azonban nem csörgött a telefon.

A nagyszülők aggódni kezdtek, amikor a lány nem vette fel a mobiltelefonját. A barátaival együtt indultak el megkeresni Tijanát. Az ismerősök tudták, hogy a lány a sportközpontba ment visszaadni egy kölcsönkért pulóvert, így oda mentek először.

Az épület melletti patak partján találtak egy fehér tornacipőt, ami a barátok állítása szerint Tijanáé volt.

Magyarországon lehet a lány

A szerb rendőrség adatai szerint a lány Magyarországon van. Úgy tudjuk, a mobiltelefonját hazánkban, a határ közelében használta utoljára.

A szerb hatóságok hétfőn keresték meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot, a lány eltűnése ügyében a Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást.

A magyar hatóságok egy felhívást is közzétettek. A személyleíráson túl azt még biztosan tudni lehet a lányról, hogy fehér, rövid ujjú pólót és térdig érő, világoskék farmernadrágot viselt, amikor eltűnt

Az Origo kérdésére a rendőrök közölték, hogy nagy erőkkel keresik a lányt, de ennél többet nem tudnak egyelőre mondani. Így egyelőre azt sem tudni, hogy elszökött-e vagy elrabolták.

Tijana Juric Forrás: Facebook

Egy BMW-ben látták a lányt

Tijana Juric megtalálása érdekében a Facebookon létrehoztak egy csoportot is az ismerősök. A közösségi oldalon az egyik hozzászóló azt írta, hogy képtelen elhinni a történteket, és minden este azért imádkozik, hogy a barátja épségben megkerüljön.

Egy azóta már levett bejegyzés szerint legutóbb egy BMW-ben látták a lányt. Az autóban három férfi is ült, akik útbaigazítást kértek egy idősebb bácsitól.

A fiatalok olyan szimpatikusak voltak neki, hogy behívta magához őket, igyanak meg vele egy pohár pálinkát. Egy lány azonban bent maradt a kocsiban, aki a bejegyzés szerint a hátsó ülésen sírt. A közösségi oldalra azt írták, hogy a személyleírások alapján csak Tijana lehetett.