Fidesz: Nem az embereken spórolunk

Vágólapra másolva!
A Fidesz helyesnek tartja, ha az állam inkább önmagán, és nem az embereken spórol - reagált a kormánypárt Budai Bernadett MSZP-s szóvivő szavaira keddi közleményében.
Vágólapra másolva!

A szövegben úgy fogalmaznak: a Fidesz egyetért a kormány azon törekvésével, hogy a költségvetés stabil maradjon, és a tervezett három százalék alatti hiánycél idén is teljesüljön, ahogy a 2010-es kormányváltás óta minden évben. A stabilitás javítja az ország megítélését és gazdasági, pénzügyi lehetőségeit - közlik.

Stabilitás

Helyes, ha az állam a stabilitás érdekében a saját kiadásait korlátozza, magyarul magán és nem az embereken spórol - jelentik ki, hozzátéve, hogy "a szocialisták kormányzása alatt ez soha nem így történt". Véleményük szerint a "Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt a költségvetési hiány és az államadósság elszabadult, alkalmatlanságuk árát pedig folyton az emberekkel fizettették meg, és sorozatosak voltak a megszorítások".

Megszorítások

Budai Bernadett, a szocialisták szóvivője egy közleményben azt írta, az MSZP megszorítások helyett az államtitkárok és helyettes államtitkárok számának csökkentését javasolta a kormánynak. Ezzel arra reagált kedden, hogy Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte, miközben a költségvetési kiadások 53 százalékát az egészségügy, a szociális terület, a kultúra és az oktatás területén költi el az állam, a bejelentett 110 milliárd forintos zárolásnak mindössze nyolc százaléka, kilencmilliárd érinti a minisztériumot; és az nem érinti az emberek hétköznapjait.