Orbán Viktort összekeverték a román miniszterelnökkel

Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
A görög sajtó is beszámolt arról, hogy Orbán Viktor Athénban találkozott Antonisz Szamarasz görög kormányfővel, ám több orgánum is összekeverte a magyar miniszterelnököt román kollégájával, Victor Pontával.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a Puskás-nap alkalmából hétfőn Athénba utazott, és a Puskás Ferenc-emléktábla esti leleplezése előtt ellátogatott Antonisz Szamarasz görög kormányfő miniszterelnöki hivatalába.

A görög média a napi eseményekről nagy terjedelemben hírt adott, a lapok azonban összekeverték a magyar miniszterelnököt a román kormányfővel, több weboldal is Victor Pontaként emlegeti Orbán Viktort.

"Victor Ponta látogatása része a Puskás Ferenc egykori Panathinaikosz-edzőt méltató eseménysorozatnak" - olvasható görögül a cikk első sorában Forrás: Origo

A Kontranews nevű oldal fotókkal teletűzdelt cikkében kétszer is rosszul írja Orbán Viktor nevét, de más oldalak is összekeverték a magyar kormányfőt a románnal.

Hétfő este Orbán Viktor beszédet mondott a Panathinaikosz-stadionban a Puskás Ferenc-emléktábla leleplezése előtt. A Puskás-nap apropója, hogy az Aranycsapat legendája 1971-ben edzőként BEK-döntőbe vezette a csupa amatőr focistákból álló görög klubot, az Ajax elleni, 2-0-ra elveszített mérkőzésnek hétfőn volt a 43 éves évfordulója.