Helyreigazítás Kiss-Rigó László püspök ügyében

Vágólapra másolva!
Mégsincs eljárás a püspök ellen kényszerítés miatt.
Vágólapra másolva!

Az Origón március 22-én megjelent Kényszerítés miatt nyomoznak Kiss-Rigó püspök ellen című cikkünkben több állítás nem felel meg a valóságnak.

Nem felel meg a valóságnak, hogy Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök és Dr. Kovács József általános helynök ellen kényszerítés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az Orosházi Járási Ügyészség. Nem felel meg a valóságnak, hogy Dr. Kovács József általános helynök lefoglalta Maronka Lajos számítógépét, és abban személyes adatokat és levelezést keresett volna. Továbbá nem felel meg a valóságnak, hogy Maronka Lajost elbocsátották és visszavették a szolgálati lakását is.

A fentiekkel szemben nem indult büntetőeljárás Dr. Kiss-Rigó László püspök ellen, sem Dr. Kovács József általános helynök ellen. A Szeged-Csanádi Egyházmegye képviseletében Dr. Kiss-Rigó László püspök mág 2013 júliusában közös megegyezéssel kötött új munkaszerződést Maronka Lajossal, amely munkaszerződés alapján Maronka Lajos jelenleg is egyházmegyei alkalmazásban áll. 2013 augusztusában egyházmegyei jóváhagyással új bérleti szerződés született, amelynek alapján Maronka Lajos egy csupán jelképes összegű bérleti díj ellenében továbbra is egyházmegyei tulajdonban álló bérleményben lakik.

A tévedésért az érintettek és olvasóink elnézését kérjük!