Újraírnák az ELTE-n énekelhető dalok listáját

Vágólapra másolva!
Az ELTE Állam- és Jogtudományi karán 14 éve működő Instruktori Kör túlzónak tartja a gólyatáborban énekelt dalok miatt kiszabott büntetéseket.
Vágólapra másolva!

A hallgatói öntevékeny szervezet nem azonos a kari Hallgatói Önkormányzattal. Tagjai mindenféle juttatás nélkül segítik az elsőéves hallgatók egyetemi beilleszkedését, kari szabadidős programokért felel, továbbá karitatív akciókat szervez árvaházak, alapítványok részére.

Négy tagjuk ellen folytatott le fegyelmi eljárást az egyetem a gólyatáborban elhangzott énekek miatt. Két instruktort, valamint az Instruktori Kör elnökét két félévre, egy további tagot egy félévre tiltották el egyetemi tanulmányaik folytatásától. Az eltiltott hallgatók között szerepel ERASMUS ösztöndíjban részesült hallgató és az abszolutóriuma előtt álló tanuló is, így az ő esetükben különösen súlyos hátrányt jelent a kiszabott büntetés - írja közleményében az Instruktori Kör, amelyik aránytalannak és méltánytalannak tartja a négy hallgatót ért szankcionálást.

A gólyatáborban énekelt kifogásolt dalok nagy része (pl.: Jogászinduló) évtizedes hagyományokkal rendelkező énekek, évtizedek óta a gólyatáborok részei, nem csak az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. A mindenkori kari vezetés tudtával, tűrése és hallgatása mellett léteztek/léteznek.

Az Instruktori Kör tagjai sajnálják, hogy a gólyatáborban énekelt dalok rossz fényt vetettek az egyetem hírnevére. Egyúttal elnézést kérnek mindazoktól, akiknek mindez sértette a jó ízlését. Az Instruktori Kör vállalja, hogy a jövőben a kari vezetéssel együttműködve változtat az énekelhető egyetemi dalok listáján, hogy tartalmuk méltó legyen az ELTE jó hírnevéhez és szellemi örökségéhez, valamint szeretné, hogy a megfelelő kari ellenőrzési garanciák lefektetése után újra folytathassa a tevékenységét.