Előzetesbe helyezték Vizoviczkit

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezték Vizoviczki Lászlót. A vállalkozót szombaton vették újra őrizetbe, mert felmerült a gyanú, hogy az ellene folyó eljárás érintettjeit megpróbálja befolyásolni. Ezt a gyanút a bíróság megalapozottnak találta, ezért előzetes letartóztatásba helyezték Vizoviczkit, és a már folyó eljárás mellett egy másikat is indítottak vele szemben. Vizoviczki eddig lakhelyelhagyási tilalom alatt állt.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság a korábban több budapesti szórakozóhely üzemeltetésében is érdekelt és korrupciós bűncselekményekkel meggyanúsított Vizoviczki Lászlót, akit pénteken vett őrizetbe az ügyészség.

A Fővárosi Bíróság a honlapján azt közölte, hogy a hétfőn harminc napra elrendelték az előzetest a bizonyítási eljárás meghiúsítása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt, valamint azért, mert a folyamatban lévő eljárás során újabb eljárás indult Vizoviczki ellen egy szabadságvesztéssel büntetendő, szándékos bűncselekmény elkövetése miatt.

Vizoviczkit "büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban" nevű bűntettel gyanúsítják.

Az ügyészség az előzetes letartóztatás szükségességét a szökés és elrejtőzés veszélyével is indokolta, de a bíróság ezt nem látta megállapíthatónak. A döntés ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezett.

Vizoviczkit szombaton vették ismét őrizetbe. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-nek akkor azt mondta, hogy a gyanúsítottal szemben indított korábbi, korrupciós bűncselekmények miatt indított eljárásról leválasztották, és külön eljárásban vizsgálják a költségvetési csalással összefüggő bűncselekményeket. Ezekkel összefüggésben merült fel, hogy a férfi megpróbálta befolyásolni az ügy érintettjeit, ami "büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban" megállapítására alkalmas.

A Vizoviczki László és társai elleni korrupciós bűncselekmények miatti nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött 2012 februárjában, néhány hónappal később, májusban fogták el az első gyanúsítottakat, köztük rendőröket is. Vizoviczkit 2013 májusában elengedték az előzetes letartóztatásból, és házi őrizetbe került, majd 2013 decemberében ez lakhelyelhagyási tilalomra változott.