Két évre lebénul az Árpád híd környéke szombattól

Vágólapra másolva!
Szombaton kezdődik, és több mint két évig tart majd a budapesti 1-es villamos pályájának korszerűsítése. A munka első ütemében az utasoknak a Bécsi úti végállomás és a Lehel utca között kell pótlóbuszra szállniuk, az autósok életét pedig számos sávlezárás és forgalomkorlátozás nehezíti majd.
Vágólapra másolva!

A Bécsi út és a Lehel utca között az 1V, az óbudai Bogdáni út és a XIII. kerületi Lehel utca között pedig 101V jelzéssel villamospótló autóbuszokat közlekedtet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombattól. A rekonstrukció idejére megváltozik számos óbudai és angyalföldi csatlakozó járat menetrendje is, ezekről részletes összefoglalót találhat a BKK honlapján.

A felújítás miatt változik a közúti közlekedés rendje is a Róbert Károly körúton: a villamosok ideiglenes Lehel utcai végállomásának kiépítése miatt a Róbert Károly körút Árpád híd felé vezető oldalán a Lehel utca előtt a belső két sávot lezárták.

A villamospótló buszok közlekedésének gyorsítására ideiglenes autóbuszsávot jelöltek ki mindkét irányban a Róbert Károly körút Teve utca és Lehel utca közötti szakaszán.

Jelentős korlátozásra kell számítani az Árpád híd forgalmában is: a felújítás miatt az átkelőn mindkét irányban lezárnak 1-1 sávot, és irányonként csak 2-2 lesz járható. A korlátozás a BKK közleménye szerint is jelentősen csökkenti a híd áteresztő képességét, ezért a gépkocsival közlekedőknek azt javasolják, hogy a Megyeri híd (északi M0-híd) felé kerüljenek.

A villamosvágányok felújítása idején számos kisebb, időszakos forgalomkorlátozásra is számítani kell majd. Ezekről a Budapesti Közlekedési Központ időszerű, részletes tájékoztatást ad majd a BKK INFO híradásaiban.

Forgalmi rend változása a fő közlekedési csomópontokban

Róbert Károly körút – Lehel utca csomópont

A Lehel utcáról mindkét irányból tilos lesz a balra kanyarodni a Róbert Károly körútra, a csomópontban zajló munkák miatt a Lehel utca egyenes irányban csak 1-1 forgalmi sávon lesz járható.

Árpád híd pesti hídfő – Népfürdő utcai felhajtó (Buda felé)

Jelentősebb torlódás várható az Árpád híd Népfürdő utcai felhajtóágán is, mert a csomópontban kikapcsolják a jelzőlámpát, és a híd felé csak 1 sávon haladhat a forgalom.

Róbert Károly körút – Váci út csomópont

A Váci úton befelé közlekedők nem kanyarodhatnak többé balra a Róbert Károly körútra, és a Róbert Károly körútról balra, a városközpont irányába, a Váci útra sem.

A Róbert Károly körútról a városközpont irányába a Váci út helyett a Reitter Ferenc utca – Vágány utca útvonalat javasolja a BKK, illetve kéri, hogy aki teheti, az M0-s körgyűrűn kerüljön.