Vágólapra másolva!
A zsidó származása miatt a Jobbikból kilépő EP-képviselő egy strasbourgi vitában arról beszélt, hogy kulturális értelemben Izrael is Európa része.
Vágólapra másolva!

Izrael és az Európai Unió kapcsolatának a megerősítéséért állt ki Szegedi Csanád volt jobbikos képviselő az Európai Parlament egyik vitájában. "Minden vitában csupán a tisztelet hangján szabad szólnunk, amely Izraellel kapcsolatos. Izrael ugyanis az elmúlt évtizedekben példát mutatott Földünk egyik politikailag legingatagabb régiójában, hogy miként lehet minden nehézség ellenére egy modern demokráciát felépíteni" - mondta a politikus Strasbourgban.

Szegedi Csanád a felszólalásában a többi között arról beszélt, hogy kulturális értelemben Izrael Európa része, és békét kívánt a Közel-Kelet népeinek.

Szegedi Csanád, akit korábban Vona Gábor elnök a párt öklének nevezett, a nyáron lépett ki a Jobbikból. A politikus korábban elismerte, hogy anyai ágon zsidó felmenői is vannak. Azóta találkozott a főrabbival, és lapértesülések szerint zsidó szabadegyetemre is járt.