Két napig bűzlött egy vaddisznó a Balatonban

Vágólapra másolva!
Két napja lebeg egy döglött vaddisznó teteme a fonyódligeti strand közelében. A hatóságok tudnak az ügyről, de egy helyi lakos szerint egymásra vártak, és csak csütörtök este értesítették a helyi vadásztársaságot. A szervezet emberei péntek délelőtt húzták ki az állatot vízből.
Vágólapra másolva!

Legalább két napig ázott egy döglött vaddisznó a vízben a fonyódligeti strand közelében - tudta meg az [origo]. A vaddisznótetemről már többször is tettek bejelentést a szörfösök, de csak pénteken délelőtt szállították el az állatot.

A Somogy megye híreivel foglalkozó Sonline.hu szerint egy helyi lakos értesítette a polgármesteri hivatalt, ahonnan a vízügyhöz irányították. A férfi ezért a vízügyön is bejelentést tett, ahol a kaposvári állategészségügyi intézethez küldték. Ott azt a tájékoztatást kapta, hogy az illetékes főorvos a marcali területi főállatorvosnak jelezte az esetet, és mivel a vadtetemek elszállításáról a területileg illetékes vadásztársaságnak kell gondoskodnia, értesítették ezt a fórumot is.

Az [origo] pénteken megkereste Tavaszi Józsefet, a Fonyódligeten illetékes ordacsehi vadásztársaság elnökét, aki elmondta, hogy a társasághoz csütörtökön érkezett bejelentés az állatról. Azonnal keresni kezdték, és pénteken délelőtt kihúzták a vízből. Tavaszi szerint természetes állapotnak tekinthető, hogy amikor a vaddisznók kiszorulnak az életterükről, kénytelenek a Balaton közelében élelmet keresni, ezért nem meglepő, ha döglött vaddisznók vannak a vízben.

Nem ez volt az első eset a nyáron, hogy vaddisznók okoztak riadalmat a Balaton környékén, júliusban a zamárdi strand vízéből kellett kikergetni egy állatot, de volt vaddisznó, amelyik halálos balesetet okozott, és olyan is, amely miatt le kellett zárni az M7-est.