Vádalkut köthetett V. László testőre

hajógyári-sziget, rendőrség, korrupció, vizoviczki lászló ügy, maffia,
Vágólapra másolva!
A Blikk úgy tudja, hogy V. László testőre és bizalmasa új információkkal szolgált és új emberekre vallott az enyhítés érdekében. A lap azt írja, a kenőpénzek álnéven bérelt trezorokon keresztül cseréltek gazdát.
Vágólapra másolva!

Vádalkunak köszönhetően kerülhetett házi őrizetbe V. István, V. László testőre - írja a Blikk, hozzátéve, hogy a korrupciós ügy összes többi gyanúsítottja előzetes letartóztatásban maradt. A lap úgy tudja, hogy a rendőrök kezében már V. László elfogásakor számos bizonyíték volt, így V. István csak új információkkal, újabb emberekre vallva járhatott ki enyhítést.

A Blikknek egy forrás azt mondta, hogy bár V. István döntéseket nem hozott, de kulcsfigurának számít az ügyben. Mint testőr és bizalmas titkár, mindenhol ott volt, ahol V. László, így részt vett az ügy szempontjából fontos tárgyalásokon is.

A lap úgy tudja, hogy kiderült: a kenőpénz álnévre bérelt trezorban cserélt gazdát, és nem kézből kézbe csúsztatták. Információik szerint a hatóságok a széf közelében lévő biztonsági kamerák felvételeit is bekérték. A Blikk emlékeztet rá, hogy jó ideig azért üzletelhettek a Hajógyári-szigeten jóformán háborítatlanul a kábítószer-kereskedők, mert - a gyanú szerint - V. László lefizetett több magas rangú rendőrt, hogy az ő helyein ne tartsanak razziát. A korrupciós pénzeket V. Lászlótól V. István vitte a főrendőrökhöz, illetve a trezorokba.

Cikkeinket az ügyről itt olvashatja.