Keresik az Azori-szigetekre utazók kísérőit

Vágólapra másolva!
Külföldi segítséget kért az azori-szigeteki luxuskonferencia miatt indított nyomozásához a rendőrség - tudta meg a Blikk. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja.
Vágólapra másolva!

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a strasbourgi székhelyű Európai Régiók Gyűléséhez fordult információkért és adatokért a november végi közgyűlés magyar szálainak kivizsgálásaihoz - tudta meg a Blikk.

Tizenkét fideszes megyei közgyűlési elnök vett részt közpénzből az Azori-szigeteken rendezett többnapos közgyűlésen. A rendőrség januárban indított nyomozást hűtlen kezelés gyanújával, amely akár három év börtönt is jelenthet nagyobb vagyoni hátrány esetén.

"Folyik az adatgyűjtés annak érdekében, hogy tisztázzanak minden, a büntetőeljárás szempontjából lényeges és fontos körülményt" - mondta a Blikknek Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki hozzátette, hogy a folyamatban lévő eljárásnak jelenleg még nincs gyanúsítottja.

A lap úgy tudja, vizsgálják azt is, hogy a politikusok hozzátartozói milyen pénzből utaztak el az Atlanti-óceánban fekvő szigetekre. Az utat szervező Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége a Blikk többszöri kérésére sem adta ki az utaslistát, így egyelőre nem tudni, hogy hány politikust kísért el a felesége vagy barátnője, és hogy összesen hány magyar volt az Azori-szigeteken. Ezért a lap bírósághoz fordult, hogy a szervezet adja ki a kért adatokat.

A Vas megyei elnök, Kovács Ferenc fideszes országgyűlési képviselő és Nagy Kálmán Zala megyei alelnök már közölte, hogy a feleségével utazott. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökkel, Mengyi Rolanddal pedig egy munkatársa tartott az útra. Mengyi nyújtotta be azt a romastratégiát a közgyűlés elé, amelynek apropóján olyan nagy számban képviseltették magukat magyar politikusok az Azori-szigeteken.