Fellegi minisztériuma nem ad pénzt a fővárosnak a trolikra

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet információi szerint a fejlesztési miniszter nem tud pénzt adni a főváros villamos- és trolibusz-beszerzési tenderére, mert a projekt önmagában többe kerül, mint a városi és elővárosi közlekedésre fordítható keret.
Vágólapra másolva!

Nem tudja támogatni a főváros villamos- és trolibusz-beszerzési tenderét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mert annak 118 milliárd forintos forrásigénye egyedül több, mint a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban a közlekedés operatív programban a városi és elővárosi közlekedésre fordítható 98 milliárd forintos keret - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

Ebből az összegből a tárcának nemcsak Budapest közlekedését kell támogatnia, hanem a MÁV és a GYSEV, sőt akár a Volán-társaságok és a helyi tömegközlekedési cégek fejlesztési igényeit is - írja a lap.

A Magyar Nemzet információi szerint Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter erről levélben tájékoztatta Tarlós István főpolgármestert. A lap kitér arra is, hogy az Európai Unió nem finanszírozhatná teljes mértékben a projektet, mert az operatív programban 2013-ban felhasználható keret sem fedezné a villamosok és trolik beszerzésének költségeit.

A lap úgy tudja: ha a főváros nem szabja át az igényeit, Fellegi Tamás miniszter csak megszorításokkal tudná támogatni a változatlan formában elé kerülő projektet.

Tarlós István [origo]-nak az adott interjújában arról beszélt, sajnálja, hogy a fejlesztési minisztériumban már fél éve állnak a főváros projektjei. Az interjút itt olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!