Nézőpont: Közepesnél jobb értékelést kapott első évére Schmitt Pál

Vágólapra másolva!
A Fidesz-szimpatizánsok 85 százaléka szerint Schmitt Pál jól dolgozott első évében köztársasági elnökként, azonban az MSZP szavazók 76 százaléka elégedetlen az államfő munkájával - közölte felmérésének eredményét a Nézőpont. Az intézet felmérése szerint az emberek hatvan százaléka "inkább elégedett" Schmittel.
Vágólapra másolva!

Mandátumának ötödénél az érvényesen válaszolók hatvan százaléka "inkább elégedett", negyven százaléka "inkább elégedetlen" Schmitt Pál köztársasági elnökként eltöltött első évével - közölte a Nézőpont Intézet a Heti Válasszal közös felmérésének eredményét szerdán. Schmitt 2010. augusztus 6-án lépett hivatalba.

A felmérés szerint az elmúlt egy évben stratégiai hibát Schmitt nem követett el, inkább egy-két "bakija" vált emlékezetessé. A jobb és a bal oldali szavazók ellentétesen értékelik Schmitt munkáját - közölte a Nézőpont. A Fidesz szimpatizánsainak 85 százaléka elégedett Schmittel, míg az érvényesen válaszoló MSZP szimpatizánsoknak 76 százaléka nem.

A Nézőpont elemzése szerint Schmitt Pálnak nehéz feladata volt az első évben, mert nemcsak az államfői tisztséggel járó nehézségekkel kell megküzdenie, hanem nyolc év kormánykritikus államfői gyakorlata után egy újszerű szerepfelfogást is el kell ismertetnie. Schmitt elismerése a kutatás szerint összefüggésben van azzal is, hogy a megkérdezettek Orbán Viktor munkájával is elégedettek.