Megindult a forgalom az M5-ösön Szeged felé

Vágólapra másolva!
Balesetek miatt nagy a torlódás az M5-ös autópályán, és az M0-ás autóúton. Két kamion ütközésekor sampon és más háztartási vegyianyag folyt az úttestre. Emiatt az M0-áson Diósdig áll a sor. Az M0-ás másik irányában is nagy a torlódás, mert itt is volt egy baleset. Az autópálya-ügyelet azt javasolja, aki arra jár kerüljön.
Vágólapra másolva!

Két baleset is történt egymástól nem messze az M5-ös autópályán az M0-ás autóút két szakasza között kedd reggel, emiatt nagy a torlódás az autópályán és az autóúton is - közölte az autópálya-ügyelet.

Kedd reggel az M0-ás két szakasza között történt a baleset. Az egyik balesetben két Kecskemét felé tartó kamion ütközött össze, a rakomány - sampon és egyéb tisztítószerek - az útra borult, ezt kedd délelőtt eltakarították az úttestről, így megindulhatott a forgalom Szeged felé. Az M0-ás autóúton azonban a baleset miatt Diósdtól araszolnak a járművek. A takarítás idején egy rövid időre az út teljes szélességében megállították a Szeged felé tartó forgalmat.

A másik balesetben, szintén Kecskemét felé, egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött, személyi sérülés nem történt, de ott is le kellett zárni az egyik sávot egy időre.

A két baleset miatt nagy a torlódás az M5-ösön és az M0-áson is. Az autópálya-ügyelet azt javasolja, hogy az autósok inkább válasszák a régi 5-ös főutat, de ott is nagy a forgalom.

Torlódásra kell számítania annak is, aki az M5-ös autópályáról hajt fel az M0-ásra az M1-es felé, mert az M0-ás 28-as kilométerénél egy személygépkocsi és egy kamion ütközött össze, a forgalom egy sávon haladhat.