20 milliót költött utazásra 3 hónap alatt a MeH

Vágólapra másolva!
A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) munkatársai január és március között öszesen 114 külföldi úton vettek részt, ami valamivel több mint 19 és fél millió forintba került a tárcának. Legolcsóbban Szlovákiába utaztak a MeH képviselői, a legdrágább pedig egy egyhetes kínai bemutatkozó látogatás volt, amelyen a MeH három munkatársa vett részt. Ez közel 3 millió forintjába került a tárcának.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) az üvegzseb-program keretében hozta nyilvánosságra a napokban a január és március közötti külföldi utak költségét. A tárca összesen 114 külföldi utat fizetett munkatársainak, erre valamivel több mint 19 és fél millió forintot költöttek.

Kiss Péter kancelláriaminiszter az idén még nem utazott külföldre. Lévai Katalin esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli miniszter két napot töltött Brüsszelben, amikor az Európai Parlament és az Európai bizottság esélyegyenlőségért felelős vezetőivel tárgyalt, ez 364 ezer forintjába került a tárcának.

A MeH összesítése a 2004. első negyedévi külföldi utakrólhttp://misc.meh.hu/binary/5617_200403haviuvegzseb.pdf

Juhász Endre, EU-ügyi tárcanélküli miniszter szintén kétszer utazott külföldre, egyszer Írországban vett részt az ír EU-elnökség által rendezett regionális miniszteri találkozón. A két és fél napos út összesen 394 ezer forintjába került a MeH-nek. Juhász emellett Luxemburgban találkozott az Európai Közösségek Bíróságának elnökével, ennek az útnak a költsége azonban még nem szerepel a táblázatban.

Tóth András polgári titkosszolgálatokért felelős politikai államtitkár Oroszországban járt, és az orosz hírszerző szolgálattal való együttműködésről tárgyalt. Ez a háromnapos út 252 ezer forintba került.

Szekeres Imre államtitkár is kétszer járt külföldön hivatalos úton, először Nagy-Britanniában részt vett egy tanácskozáson, majd Svájcban az ENSZ Európai Népesedési Fórumán. A két út összesen 430 ezer forintba került.

Teleki László romaügyi államtitkár egy háromnapos út keretében olasz politikusokkal találkozott, ez az út 296 ezer forintba került.

Habsburg György kétszer vett részt Franciaországban az Európai Parlament plenáris ülésén, a kétszer kétnapos út összesen közel 700 ezer forintba került.

Egy út átlagosan 171 ezer forintba került a tárcának. A legolcsóbb külföldi út, amit a MeH állt, egy szlovákiai út volt, a MeH munkatársa egy a Világbank által szervezett rendezvényen vett részt, ami közel 9000 forintjába került a tárcának. A legdrágább út pedig egy kínai bemutatkozó látogatás volt. Ezen a MeH három munkatársa vett rész. Az egyhetes út összesen közel 3 millió forintba került.

A tárca legtöbbet utazó munkatársa összesen 10-szer járt külföldön - összesen 16 napot utazott - január és március között, Romániában, Ukrajnában, Szerbia-Montenegróban és Szlovákiában járt. Ezek az utak összesen 467 ezer forintba kerültek.