Gyanús rendőri utazásokat vizsgálnak

Vágólapra másolva!
Ingyen utaztatott repülőjével egy hajdú-bihari rendőr főtisztet egy alapítvány, miután a rendőrség szolgálati igazolásával jelentős árkedvezménnyel vásárolta meg a gépet. A gép szolgálati felhasználására azonban egyelőre nincsen adat - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vizsgálja azt az ügyletet, melynek során rendőrségi igazolással jutott hozzá jelentős árkedvezménnyel egy 60 millió forintos kisrepülőgéphez egy debreceni alapítvány. Az alapítvány megszerezte ugyanis a Hajdú-Bihar megyei rendőrség igazolását, ami a gép szolgálati felhasználását tanúsítja. Az egyik főtisztet cserébe ingyen utaztatták szlovákiai focimeccsre és az Adriára - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint az ügyészség a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság két főtisztje - R. Gyula ezredes és K. János alezredes ellen korrupciós ügyekben folytatott nyomozás során, egy telefonon jelentkező tanú vallomása alapján vizsgálja a repülővásárlást. Az ügyben egyelőre nem neveztek meg gyanúsítottakat, bár a repülési naplókból és más okiratokból megállapítható asz érintettek kiléte.

Az ügyészség arra még nem talált adatot, hogy a rendőrök szolgálati célokra is használták-e a repülőgépet. A főtiszt és társai valószínűleg csupán jogtalan előnyben részesültek, mivel a pénzbeli hozzájárulást nem kapott az alapítvány.