Kábítószerfogás Budapesten

Vágólapra másolva!
Öt fiatalt állított elő csütörtökön a Készenléti Rendőrség, akiknek gépkocsijában, illetve náluk nagy mennyiségű kábítószert találtak, és akik maguk is fogyasztottak drogot - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A Készenléti Rendőrség járőrei a XIV. kerületben, a Stefánia úton a Shell üzemanyagtöltő állomás mellett ellenőriztek egy személygépkocsit, amelynek átvizsgálása során előkerült a drog. Az autó két utasa megpróbált elmenekülni, és közben megszabadulni a náluk lévő kábítószertől. A járőrök azonban megtaláltak az eldobott válltáskát és egy fekete színű reklámtáskát, amelyekből további nagy mennyiségű kábítószer került elő.

Átvizsgálták a gépkocsi vezetőjének és négy utasának ruházat is, aminek eredményeként egy rugós kést találtak. A rendőrök kábítószer keresésére betanított kutya segítségével a gépkocsiban levő kábítószer-rejtekhelyre is rábukkantak.

Az elfogottak gépkocsijából 86 darab Extasy tabletta és tíz gramm Speed kábítószer, a náluk lévő két táskából további 1001 darab fehér és lila színű tabletta és 31 fehér port tartalmazó papírtasak került elő.

Az intézkedés során az is kiderült, hogy mind az öt fiatal fogyasztott kábítószert.