A K&H tagadja, hogy újabb károsultak lennének

Vágólapra másolva!
Újabb több száz kárvallottja lehet a brókerbotránynak, egyre több kisbefektető jelzi: a számlaegyeztetés után hiába keresik tőkéjüket és az arra járó hozamot, írja a Magyar Hírlap. A K&H Bank azonban cáfolja ezt, állásfoglalásuk szerint csak olyan ügyfeleket érhetett kár, akik Kulcsár Attilával álltak kapcsolatban.
Vágólapra másolva!
Kulcsár nem járul hozzá kiadatásához/itthon/20030728nemjarult.htmlBrókerbotrány: az Autópálya Kezelő is feljelentést tesz/itthon/20030717khugy.html

Több kisbefektető jelezte a Magyar Hírlapnak, hogy a botrány kitörése után egyeztették számláikat a brókercéggel, és kiderült: sem tőkéjük, sem annak hozama nincs számlájukon. Ők nem tagjai annak 177 tagból álló kivételezett körnek, amelynek vagyonkezelését Kulcsár Attila végezte, mindössze néhány millió forintot bíztak a brókercégre, és pénzük sorsát ellenőrzendő vették fel velük a kapcsolatot. A banknál megerősítették: egyeztetnek minden olyan érintettel, akiknek befektetési tanácsadói szerződése volt.

A K&H szerint azok a befektetési tanácsadói szolgáltatást igénybe vevők, akik nem álltak kapcsolatban Kulcsár Attilával, nem lehetnek károsultjai a szabálytalan ügyleteknek. Az ő számláikon valós összegek szerepelnek, kár nem érte őket. A bank állásfoglalásában az áll, hogy a belső vizsgálatkor összesen 60-70 ügyfelet találtak, akiket kár érhetett, és ők mind Kulcsár ügyfelei voltak. A bank állítja, más nem is kereste őket panasszal, és semmilyen követelés sem érkezett hozzájuk. A 60-70 károsultat - a bank hangsúlyozza, hogy nem 177 ügyfélről van szó - maradéktalanul kártalanítani fogják, áll még közleményben.

A Magyar Hírlap külföldi pénzügyi forrásokból úgy értesült, hogy a bank és brókercégének fő tulajdonosa a felvetődő igények teljes kielégítésére készül. A belga KBC ugyanis presztízse és további magyarországi tevékenységének szempontjából úgy döntött: inkább kifizeti az esetlegesen megkérdőjelezhető követeléseket is, semmint nyilvános vitába bocsátkozzon a károsultakkal.

Molnár Csaba, a K&H Equitisnél folyó nyomozás vezetője közölte: jelenleg is csak sikkasztás gyanújával nyomoznak. Az alezredes korábban nem zárta ki, hogy a pénzmosás gyanúja is fölmerül. Továbbra is Kulcsár Attila, a brókercég volt vezető brókere az egyetlen gyanúsítottja az ügynek.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a bank felügyelőbizottságának (fb) elnöknője, Hitesy Ágnes múlt héten - összeférhetetlenség címén - valószínűleg nemcsak korábbi cégének tulajdonlása miatt mondott le, hanem azért is, mert férje szintén tagja annak a kiemelt ügyfélkörnek, amelynek vagyonkezelését a K&H Equitiesnél Kulcsár Attila végezte. A bank megerősítette: Kostenszky Kázmér valóban Hitesy Ágnes férje. Az Euroconsult Kft.-t, amely Hitesy résztulajdonában volt, a bank az idén megvette. Az fb elnöknője ezt összeférhetetlennek minősítette, és lemondott megbízatásáról.