Kormányzati ígéretek tömkelege a Városligetben

Vágólapra másolva!
Az első száz nap szociális programja után sem fogyott ki ígéretekből a kormány: a rugalmas nyugdíjkorhatár, az új gyakorlóruha a seregben, a nagyszülők gyermekgondozási segélye csak néhány példa. Az újabb ígéreteket a "tettek mezején" tették a kormánytagok, miközben a kormány eddigi munkáját értékelték.
Vágólapra másolva!

A 100 napos kormányprogram végrehajtásáról tartott városligeti rendzevényen újabb ígéreteket tettek a miniszterek a választóknak.

Bevezetik a 13. havi nyugdíjat, az özvegyi nyugdíj mértékét 20 százalékról 30 százalékra emelik - ígéri a pénzügyminiszter, László Csaba. A középső adókulcs csökken, a legkisebb és a legmagasabb adókulcshoz szükséges jövedelem pedig magasabb lesz.

A könyvkiadókat terhelő 12 százalékos áfát akár meg is szüntetheti a kormány - jelentette be a kulturális tárca politikai államtitkára, Kocsi László.

A bírák jövő év elejétől 50 százalékos béremelésben részesülnek - mondta Bárándy Péter igazságügy-miniszter, aki hozzátette: az életüktől jogtalanul megfosztottak kárpótlását várhatóan 600 ezer forintban állapítja meg a kormány szemben az előző kormány által 30 ezer forintban megállapított összeggel, amit az Alkotmánybíróság meg is semmisített. Módosítják a büntető törvénykönyvet és ezen belül újraalkotják a közösség elleni izgatás fogalmát.

Idén nem lesz gyógyszeráremelés, valamint nyolcvan gyógyszer részesülhet még tb-támogatásban - jelentette be Csehák Judit egészségügy-miniszter. Internet hozzáférést és számítógépeket kapnának az ország idősek otthonai. A nagyszülők is részesedhetnek majd gyermekgondozási segélyből.

Négy év múlva nem lesz hadkötelezettség: hivatásos és szerződéses hadseregre állunk át - mondta a honvédelmi miniszter, Juhász Ferenc. A katonák új gyakorlóruhát kapnak jövőre 8 milliárd forint értékben.

Autópálya és vasúti vonal is összeköti majd Budapestet Kijevvel és Trieszttel, és várhatóan az EU nagyobb mértékben beszáll ennek finanszírozásába, mint korábban ígérték - hangzott el a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium beszámolóján.