Vágólapra másolva!
A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szerint legfeljebb kétnapos leállás lenne indokolt a Citadella Garden bontásakor az augusztus 31-ei tűzijáték lebonyolítása miatt. A Citadella 4-u Vagyonkezelő Kft. viszont négynapos leállást tervez.
Vágólapra másolva!

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnöke, Varga Kálmán szerint két nap leállás elgendő, viszont a Citadella 4-u Vagyonkezelő Kft. közleménye szerint a bontási munkálatokat csütörtöktől hétfőig szünetelteti.

Varga Kálmán elfogadhatatlannak ítéli a négynapos leállást, ezért lépéseket tervez, függetlenül az ügyben szeptember 3-ra kitűzött tárgyalástól.A bírósági eljárással kapcsolatban a hivatalvezető megjegyezte, az, hogy a kft. önként megkezdte a bontást,a jogsértő módon történt építkezés elismerése.

Varga Kálmán elmondta, hogy a bontás menetét naponta kétszer ellenőrzik és szerdán már hibát is észleltek, ugyanis a kft. nem tartotta az eredeti ütemet.

Boor Judit, a KÖH budapesti irodájának vezetője azt a tájékoztatást adta, hogy a hivatalukhoz már nyújtott be a bontási határidő elhalasztására vonatkozó kérelmet a Citadella 4-u Vagyonkezelő Kft., de ezt még nem bírálták el.

Boor Judit elmondta: olyan szabályozásuk nem volt, ami meghatározta volna, hogy egy nap alatt mit és hogyan kell elbontani. Tájékoztatása szerint a KÖH-nek most azt kell elbírálnia az akadályzó tényezők figyelembe vételével, hogy ilyen munkatempó mellett teljesíthető-e a bontás a megadott határidőre.