Elfogták a játék pisztolyos rablót

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett a rendőrség egy 20 éves fiatalembert, aki alaposan gyanúsítható azzal a rablással, melyet egy játék pisztollyal követtek el márciusban. A rendőrség bejelentés alapján jutott el a nemesvámosi férfihoz, aki beismerte a rablást.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vett a rendőrség egy 20 éves nemesvámosi fiatalembert, aki alaposan gyanúsítható a veszprémi vásárcsarnokban március elsején történt takarékpénztári rablás elkövetésével. A rabló valamivel több mint egymillió forinttal távozott, a pénztárosnak azonban sikerült egy piros festékpatront elrejtenie a bankjegyek között. A rabló egyik ismerőse tett bejelentést a rendőrségnél, akit szintén őrizetbe vett a rendőrség, felbujtóként.

A rablással gyanúsítható fiatalember vallomásában elmondta: március elsején délelőtt a veszprémi vásárcsarnok takarékszövetkezeti fiókjában egy műanyag játék pisztollyal kényszerítette a pénz átadására az alkalmazottakat. A férfi kihallgatásakor kiderült, hogy a piros festékpatron nem működött tökéletesen, ugyanis a bankjegyek nagy többségét nem tette használhatatlanná.

A rablót többen is segítették, akik között középiskolás, sőt egy általános iskolás tanuló is volt. Ők a pénzintézet előtt és a környező utcákban figyeltek. A rablást látta egy 20 éves pincérnő, aki ismerte az elkövetőt, és még a helyszín közelében 200 ezer forintot kért és kapott azért, hogy hallgasson erről. A pincérnő és a segítő fiatalok, akik szintén részesültek a zsákmányból, szabadlábon védekezhetnek.