Vágólapra másolva!
Csak rövid időre csendesedik az időjárás, de aztán jég, eső, viharos szél is lesz.
Vágólapra másolva!

Este is várható intenzív esőzés, villámlás, viharos szél, jégeső. Csak rövid időre csendesedik az időjárás, hétfő estig is többfelé alakulhatnak ki zivatarok - közölte a meteorológiai szolgálat vasárnap. Az Országos Meteorológiai Szolgálat épületét érő villámcsapás következtében előrejelzésük korlátozott mennyiségű információn alapul.

Kora este elsősorban északkeleten és a Dél-Dunántúlon lehet elszórt zivatarra számítani, néhol felhőszakadással, jégesővel. Később dél felől valószínűleg újabb zivatarzóna érkezik, amely főként a középső országrészt érintheti. Itt előfordulhat villámlás, jelentős mennyiségű - akár 20-40 milliméter - csapadék hullhat, esetleg rövid ideig viharossá fokozódhat a szél, és néhol jégeső is lehet.

Hétfő délelőtt átmenetileg ismét kissé csendesebbre fordul az idő, majd újra zivatarok képződnek. Hétfőn is sokfelé lehetnek zivatarok, többfelé felhőszakadással, néhol jégesővel és viharos széllel. Az Alföldön akár hevesebb zivatarok is lehetnek, amelyeket nagyobb méretű jég és akár 70-80 kilométer/órás erősségű szél is kísérhet.

Az OMSZ-nél még nem sikerült elhárítani a korábbi villámcsapás okozta technikai hibát, így veszélyjelzési információik továbbra sem frissülnek. A hiba elhárításán jelenleg is dolgoznak.