Vágólapra másolva!
Már melegszik a levegő, de olyan magasságban, hogy nem lehet érezni.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön eleinte vastag, réteges felhőzet borítja az eget a Kisalföld kivételével. Délután felszakadozik a felhőtakaró, estére pedig nagyrészt feloszlanak a felhők. Kisebb eső ma is előfordulhat, délelőtt elsősorban a Dél-Alföldön, majd délután már inkább a Dél-Dunántúlon.

A hőmérséklet kora délután 11 és 18 Celsius-fok között valószínű, délnyugaton valószínűbb a hidegebb, északkeleten a melegebb idő. Késő este 7-12 fok várható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint, majd péntek hajnalra 2 és 7 fok közé hűl a levegő.

Több fokkal hidegebbnek tűnik az idő a mértnél csütörtökön is, mert nagy területen erősen fúj az északi, északkeleti szél. Délelőtt még időnként viharos lesz a szél a Nyugat-Dunántúlon, a Nagykunságon, valamint a Nyírségben, de a legerősebb széllökések várhatóan 70 kilométer/óra alatt maradnak – közölte az OMSZ veszélyjelző osztálya. A légmozgás csak késő délután enyhül jelentősen.

A légkör magasabb rétegeiben már több fokkal melegebb van az előző napokhoz képest. Fronthatással ugyan nem kell számolni, de emiatt a melegedés miatt melegfronti hatásokat tapasztalhatnak azok, akik különösen érzékenyen reagálnak az időjárás változásaira. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés jelentkezhet, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.