Megvan, mi lesz az ultragazdagok kedvenc új járműve

Migaloo M5, szuperjacht, ultragazdagok kedvenc új járműve, MigalooM5szuperjacht
A Migaloo M5 szupertengeralattjárók minden elemükben a luxust fogják tükrözni
Fotó: Northfoto/JLPPA/Bestimage/Migaloo
Vágólapra másolva!
Hamarosan újabb luxusjárművek jelenhetnek meg a világ tengerein. Különleges tengeralattjárókról van szó.
Vágólapra másolva!

Az osztrák Migaloo cég nemrég bemutatta legújabb járművének terveit. A százhatvanöt méter hosszú tengeralattjáróval az ultragazdagoknak páratlan víz alatti kalandokban lehet részük.

A Migaloo M5 jármű műszaki adatai szerint a tengeralattjáró körülbelül kétszázötven méter mélyre süllyedhet az óceán felszíne alá, és akár négy hétig is víz alatt tartózkodhat.

A terveken jól látható, hogy a luxusjármű ellátja a szuperjacht funkciót is, emellett rendelkezik majd helikopterleszálló pályával,  úszómedencével, edzőteremmel és mozival is.

Úgy tudni, az M5 megvalósításához a már kifejlesztett motoros jachtoktól és tengeralattjáróktól kölcsönzött technológiákat fognak alkalmazni. Kettős héjazatú szerkezetet kap, a hajótest hatalmas nyomásnak is ellen fog állni, a meghajtását tekintve pedig dízel-elektromos lesz.

Migaloo M5, szuperjacht, ultragazdagok kedvenc új járműve, MigalooM5szuperjacht
A luxusjármű ellátja a szuperjacht funkciót is
Fotó: Northfoto/JLPPA/Bestimage/Migaloo

A belső terek is figyelemre méltóak lesznek. A hatalmas szalon, úszómedence, sparészleg, edzőterem, művészeti galéria, mozi mellett több társalgó és étkező helyiség is a tulajdonosok, illetve a vendégek rendelkezésére áll majd - írja a Dezeen nyomán a Roadster.

Azt tervezik, hogy a tengeralattjáróit fehérre festik, hogy megkülönböztessék kategóriájának többi járművétől. Ez az ötlet vezetett ahhoz, hogy Migaloo-ról, a világ egyetlen albínó púpos bálnájáról nevezzék el a tengeralattjárót, amely először Ausztrália keleti partjainál,  Byron-öböl közelében bukkant fel 1991. június 28-án.