Elképesztő, mi derült ki Heath Ledger végrendeletéből

Actors Heath Ledger (L) and Michelle Williams
Vágólapra másolva!
A döbbenetesen korán, mindössze 28 éves korában meghalt színészzseni, Heath Ledger végrendelete körül a mai napig tart a titkolózás. Sokan kétéves gyerekre hagyott milliókról, és családi viszályról pletykálnak. De mi lehet az igazság?
Vágólapra másolva!

Sokak szerint Heath Ledger túl korai halálát a Joker szerepnek köszönheti, amiért nem mellesleg posztumusz Oscar-díjat is kapott. Ledger halála előtt pár nappal azt nyilatkozta, hogy Joker megszállta őt, és nem ereszti. A Túl a barátságon és a Batman, a Sötét Lovag filmek sztárja 2008. január 22-én halt meg saját otthonában. A boncolás véletlen túladagolást állapított meg, de halálának igazi okára a mai napig nem derült fény. Ledger holttestére a masszőrje, Diana Wolozin talált rá. Az asszony bizarr módon nem a rendőrséget, hanem Mary-Kate Olsent hívta legelőször. A híres Olsen ikrek egyike nagyon közeli barátja volt Ledgernek, akinek a gyorstárcsázón volt a mobilszáma. Így történet, hogy a masszőr először háromszor is megpróbálta telefonon elérni a színésznőt, mielőtt a rendőröket és a mentőket hívta.

Heath Ledger és Michelle Williams Forrás: AFP/Jeff Haynes

A Celebrity Net Worth portál szerint Heath Ledger vagyona halálakor mintegy 16 millió dollárra rúgott. Heath édesapja, Kim Ledger elmondta, hogy ő a médiából értesült fia haláláról. "Úgy éreztem, hogy én tudtam meg utoljára. Szó szerint bekapcsoltam a televíziót, és az első dolog, amit megláttam, az a fiam halála volt, amint letakart testét hordágyon kiviszik a házából. Ez a látvány örökre velem marad" - mesélte a megtört édesapa.

Ledger végrendeletét az ausztrál legfelsőbb bíróságon hagyták jóvá Perthben, amiben eredetileg minden vagyonát a szüleire és három nővérére, Kate-re, Ashleigh-re és Oliviára hagyott. A színész azonban ezt a végrendeletet jóval a halála előtt, és főleg kislánya, Matilda születése előtt írta, ezért a család utólag úgy döntött, hogy mindent a csemetének ajándékoz. Ez eleinte nem volt ilyen egyszerű, mivel akkoriban olyan hírek láttak napvilágot, hogy Ledger egykori menyasszonya, Michelle Williams közös lányuk nevében részt követel a vagyonból. Végül jogi csata nélkül rendeződött az ügy.

Heath Ledger posztumusz kapott Oscar-díjat Joker megformálásáért Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Habár Heath Ledger édesapját bízták meg fia hagyatékának kezelésével, testvérei, Mike és Hadyn nem voltak teljesen elégedettek azzal, ahogyan az apa a legendás színész millióit kezelte. Kim Ledger mindkét testvére azt állította, hogy olyan rosszul kezelte apjuk, Sir Frank Ledger hagyatékát, hogy Frank 90-es években bekövetkezett halálakor eltávolították a végrehajtói posztról.

Frank állítólag évekig jól élt, miután 1970-ben eladta magánvállalkozását, a J&E Ledgert, házát pedig alig kevesebb mint 1 millió fontért árverezték el. Frank két lánya azt állította, hogy Kim "saját érdekeit a tröszt érdekei elé helyezte, és a tröszt vagyonát saját üzleti érdekeinek előmozdítására használta fel".

Forrás: Daily Star