Mutatjuk a világ legmenőbb McDonald's-át, ahol homárt is árulnak - fotó

McDonald's, Freeport, homártekercs
A Freeport-i McDonald's a legpompásabb a világon.
Vágólapra másolva!
A McDonald's-nak több mint 40.000 étterme van világszerte, és habár a többségük teljesen átlagos helyen és átlagos külsővel bír, van néhány ami elbűvölő helyszínével és eleganciájával kitűnik közülük. Egyikük pedig még a legmenőbb McDonald's kitüntető címét is elnyerte, és ahol még homártekercs is van.
Vágólapra másolva!

A legpompásabb McDonald's az Egyesült Államokban, a Maine állambeli Freeport-ban található. Az 1850-es években épült Gore-házban megnyílt McMansion inkább egy külvárosi házra vagy egy előkelő étteremre hasonlít. Ennek köszönhetően pedig eléggé eltérő funkciókkal is rendelkezik, mint a többi átlagos gyorsétterem.

A Freeport-i McDonald's a legpompásabb a világon. Forrás: Youtube

A McDonald's itteni kirendeltségében még kandalló és gyertyák sokasága is található a fapaneles környezetben. A bejárati ajtó fölött egy retro felirat díszeleg, amely a McDonald's egykori változatát idézi meg. Habár az étterem étlapján minden olyan gyorséttermi étel megtalálható, amit a McDonald's-tól megszokhattunk, van egy aprócska, ámde annál meglepőbb csavar is benne. Nyaranta ugyanis az ide betérő vendégek homártekercset is rendelhetnek!

A Freeport-i McDonald's eltérő kinézetének évtizedekre visszanyúló története van. Amikor a cég 1984-ben megpróbálta megnyitni a franchise üzletet, a helyieknek egyáltalán nem tetszett annak dizájnja, és nem értették, hogy az étterem megjelenése hogyan illeszkedhetne a közösség esztétikájához. A városba való beköltözés jogáért cserébe a vállalat hajlandó volt feláldozni az étterem hagyományos jellemzőit. Ezzel magyarázható az is, hogy az itteni gyorsétteremnek nincs sárga boltíve.

Az Origo korábban már bemutatta a ritkaságnak számító, különleges McDonald's éttermeket is.

Forrás:Daily Star