Bűnös szendvicsnek tekinti a spanyol rendőrség a Tesco egyik szendvicsét

paella
Vágólapra másolva!
"Bűnös élménynek" minősítette a Tescóban kapható paella szendvicseket a spanyol rendőrség, ezért nem is kértek belőle. Szerencsére a brit vállalat nem ragaszkodott nagyon a félresikerült ételhez, bár úgy tűnik, a spanyolok sebei nem gyógyulnak.
Vágólapra másolva!

Egy borzalmas kinézetű, saját márkás Tescós, limitált kiadású, rizzsel és csirkével töltött paella szendvicsről tett közzé fotót a spanyol rendőrség egyik tagja az X-en (korábbi nevén: Twitter), akit felháborított a nemzeti ételük állítása szerint "meggyalázása."

A Paella Világnapján felhívást tettek közzé annak érdekében, hogy a spanyolok csakis jó minőségű, gusztusosan és házilag elkészített paellát fogyasszanak, és mindenképpen kerüljék el ezt a "szendvicsszörnyeteget". A paella a leghíresebb spanyol étel, regionális eredetű, ám napjainkra Spanyolország nemzeti ételévé vált.

Érdemes tudni, hogy a paellának meghatározott összetevői vannak, és ezek között a kenyér nem szerepel.

A paellát nem szabad két szelet kenyér közé pépesíteni, de a Tesco éppen ezt tette.

A közösségi platform követőinek többsége egyetértett a rendőr szendvicsről megosztott értékelésével.

A spanyolok legismertebb nemzeti étele a paella Forrás: EstudioWebDoce / Pixabay

Az ügy pikantériája, hogy a Tesco már 2010-ben leállította a termék árusítását, mely a spanyolok szerint "élelmiszerrel elkövetett bűnténynek" minősül. A spanyol rendőrségnek azonban nagyon beakadt a szendvics emléke, és ezért évente egy alkalommal, a Paella Világnapon, megosztják a Tesco termékéről készült posztot, hogy emlékeztessék a spanyolokat - és a briteket - arra, milyen borzasztó tud lenni egy elrontott nemzeti fogás.

Forrás: Daily Star