Megmutatjuk, honnan lesz aranya a világnak a jövőben

arany, aranyipar, aranybányászat, aranyár, stock, stockfotó, illusztráció, illusztrációs
miner hand holding stones from another, gold mineral extraction, precious stone exploration concept.
Vágólapra másolva!
A még fejlesztés alatt álló aranybányák összevetése nem könnyű feladat, azonban egy elemzőcsapat most bemutatott egy módszertant, amely lehetővé teszi a rangsorolásukat. Mutatjuk, melyek lesznek a jövő legfontosabb és legértékesebb aranybányái.
Vágólapra másolva!

A még fejlesztés alatt álló aranybányákat nem könnyű összehasonlítani, ugyanis nincs egységes mérőszám, amely lehetővé tenné az összevetést. Az egyes bányák értékének megbecsülésére leggyakrabban használt modell az úgynevezett nettó jelenérték (net present value, NPV).

Ez azonban önmagában még nem teszi lehetővé az összehasonlítást a bányák között, mivel az üzemeltető vállalatok eltérő árakat használnak, amikor előrejelzik az egyes bányászott nyersanyagok árfolyamait.

A Metal Focus kutatócsapata ezért hozta létre a saját modelljét, amely úgy küszöböli ki a fenti problémát, hogy saját árfeltevésekkel dolgozik. Így tehát egységes árak mellett, a nettó jelenértékből kiindulva összevethetők a bányák értékei. Ennek köszönhetően kiderült, melyek a világ legértékesebb, még fejlesztés alatt álló aranybányái. Mutatjuk a listavezetőket.

Lapozzon, a cikk a következő oldalon folytatódik!