Egy technológiai cég 3 millió forintnyi havi fizetést ad gyakornokainak

gyakornok
Vágólapra másolva!
Világszerte jellemző, hogy a gyakornokok vagy nem is kapnak fizetést, vagy csak szinte jelképes összegért dolgoznak. Vannak azonban olyan vállalatok, amelyek kisebb vagyonokat fizetnek már a gyakornoki pozícióban lévő dolgozóiknak is.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban a technológiai vállalatok fizetik a legtöbbet a gyakornoki pozícióban dolgozó munkatársaknak. A Glassdoor friss összesítése alapján a digitális fizetési szolgáltatásokkal foglalkozó Stripe a legjobb amerikai cég a gyakornoki fizetések szempontjából. A top 25-ös listán olyan technológiai óriások is szerepelnek, mint az Amazon, a Microsoft, valamint a Facebook anyavállalata, a Meta – írja a New York Post.

A 2023-as lista szerint a Stripe 40 órás munkahét alapján havi 9064 dollárt (kb. 3 millió forint) fizet a gyakornokainak.

Ez évi több mint 100 ezer dolláros fizetést jelent.

Kiderült, mely amerikai cégek fizetik a legtöbbet a gyakornokoknak Fotó / 123RF

Összevetésképpen, az Egyesült Államokban egy átlagos gyakornok tavaly 24,63 dollárt keresett óránként,

vagyis a havi jövedelme (40 órás munkahéttel számolva) valamivel több mint 3900 dollár (kb. 1,3 millió forint) volt.

Noha az átlag gyakornoki fizetés éves alapon 11 százalékkal emelkedett tavaly, még így is jelentősen elmaradt a Stripe-nál kapható juttatástól.

A második helyen a Roblox nevű online játékplatform végzett, amely 9017 dolláros havi fizetést kínált. A top 10-es listán emellett olyan ismert technológiai vállalatok szerepelnek még, mint az Nvidia (8280 dollár), a Meta (8160 dollár) vagy az Amazon (7809 dollár).