Eladó a birtok, ahol egykor John Wayne élt

John Wayne, amerikai, színész,
American actor John Wayne (1907 - 1979) at London Airport (later Heathrow), UK, 10th August 1965. (Photo by Evening Standard/Hulton Archive/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ismét eladó az a dél-kaliforniai birtok, amely az 1970-es években a legendás színész, John Wayne tulajdonában volt. A hatalmas területen ráadásul amerikai őslakos leletek is találhatók.
Vágólapra másolva!

Újra piacra került az a hatalmas birtok, amely az 1970-es években John Wayne tulajdonában volt. A 809 hektáros terület a dél-kaliforniai Hemet városától délre, egy kis mezőgazdasági közösségben fekszik.

A birtokon található egy ház, egy pajta és három kút is. A földterületen emellett, szétszórva, amerikai őslakosoktól származó leletek is találhatók – írja a Dirt.com.

A Rancho Pavoreal (Páva Ranch) néven ismert, zegzugos birtok a Palomar-hegy lábánál fekszik. A főépület egy 279 négyzetméter alapterületű lakóház, amelyben három hálószobát és ugyanennyi fürdőszobát alakítottak ki. Az 1950-ben épült egyszintes épületből pazar kilátás nyílik a környező völgyekre és hegyekre. A ranch emellett több kilométernyi ló- és túraútvonalat foglal magában.

Amikor Wayne 1979-ben, 72 éves korában meghalt, a birtokot megnyitották a turisták számára. Legutóbb 2018-ban cserélt gazdát, és ezt követően többször is eladásra kínálták. A terület funkcionált lovas táborként, lőtérként, magánrezidenciaként, sporttáborként, valamint szarvasmarhákat is tenyésztettek rajta. Most 12 millió dollárt (kb. 4,4 milliárd forint) kérnek érte.

További érdekesség, hogy a birtok egy olyan ranch szomszédságában fekszik, amely egykor Walt Disney tulajdonában volt.