Óriási az érdeklődés a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogramra

pénz, pénzügy, pénzügyek, gazdaság, valuta, forint, euro, bezizetés, kamat, kölcsön, hitel, ügyintézés, készpénz, hitel, adó, illusztráció
Businessman holding euro cents coins dollar bills on table with pile of coins and banks calculator, managing dividing money to save and invest it to make income. Saving money and investing concept.
Vágólapra másolva!
A nagy érdeklődés miatt az EXIM Magyarország hétfőn felfüggesztette a kérelmek befogadását a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram beruházási konstrukciójára - jelentette be kedden az MTI-nek küldött közleményében a pénzintézet.
Vágólapra másolva!

Alig több mint egy hónap alatt összesen mintegy 200 milliárd forint összegű hitelkérelem érkezett be az EXIM Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram beruházási konstrukciójára.

Csaknem 160 vállalkozás jelentkezett a hitelprogramba, a beérkező igények 15 százaléka zöld beruházási hitelre szólt.

Az EXIM Magyarország közlése szerint a finanszírozási keret megtelt, néhány héten belül pedig a folyósítások is megkezdődhetnek.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Inside Creative House/Shutterstock. No use without permission./Inside Creative House

A közleményben ismertették azt is, hogy február 1-je óta több mint 1.000 vállalat jelentkezett az EXIM Baross Gábor újraiparosítási hitelprogramra, ebből 160 vállalkozás a beruházási hitel alprogramra.
Az EXIM Magyarország a hitelprogram meghirdetésekor 200 milliárd forint összegű keretet különített el a beruházási hitelkonstrukcióra, ez a keretösszeg hétfőn megtelt.

A folyósítás mielőbbi elkezdése érdekében a bank törekszik a hitelkérelmek gyors elbírálására.

A hitelintézet azt is bejelentette, hogy hétfőig már meghozta a döntést a beérkezett 500 milliárd forint összértékű forgóeszköz hiteligényekről.

A támogatási döntés kézhezvételét követően a kereskedelmi bankoknak a forgóeszközhiteleknél 30, a beruházási hiteleknél 90 nap áll rendelkezésükre a refinanszírozási szerződés megkötésére, így várhatóan március végén, illetve április elején megkezdődhet a hitelek folyósítása is.

Az EXIM Magyarország február 1-jén összesen 700 milliárd forintos keretösszeggel hirdette meg a Baross Gábor újraiparosítási hitelcsomagot. A program keretein belül beruházási-, forgóeszköz- és zöld hitel igényelhető, kedvezményes, fix kamatozással - emlékeztetett a közlemény.