A britek tömegével adják el a használt tárgyaikat

használt ruha adomány
Vágólapra másolva!
A brit lakosság egyre nagyobb számban kezdett túladni a használt holmikon az elmúlt időszakban. Egy friss felmérés alapján a használt cikkek kereskedelme ma már 10 milliárd fontos üzletágat jelent a szigetországban.
Vágólapra másolva!

A brit lakosság egyre nagyobb számban igyekszik túladni a használt holmikon. Olyannyira, hogy egy friss felmérésből kiderült, a használt cikkek kereskedelme ma már 10 milliárd fontos üzletágat jelent a szigetországban – írja a Daily Star.

Egy 5 ezer fő bevonásával készült kutatás szerint

egy átlagos brit háztartás 56 darab használaton kívüli, de eladható holmit tart otthon, háztartásonként átlagosan 186 font értékben.

A válaszadók majdnem ötöde (18 százalék) viszont 226 és 500 font közti értékben tart otthon használaton kívüli holmikat, melyek csak porosodnak a lakásban.

A britek tömegével adnák el az otthon porosodó használt holmikat Forrás: Shutterstock

A britek a legkülönbözőbb használt tárgyakat próbálják eladni. A Gumtree felmérése alapján 17 százalékuk igyekszik megszabadulni a már nem használt mobiltelefonoktól, 15 százalék pedig a kinőtt gyerekholmikat adná el.

Az eladók körében ennél is népszerűbbek a videojátékok és játékkonzolok (19 százalék), a háztartási és kertészeti cikkek (20 százalék), illetve a ruházati cikkek (31 százalék).

A lista élén a szórakoztatóipari tárgyak állnak – ilyeneket a válaszadók 37 százaléka tervez eladni.

A használt tárgyakra pedig egyre nagyobb kereslet mutatkozik. A kutatásból kiderült, hogy a britek közel fele (45 százalék) nyitott arra, hogy használtan vásároljon, elsősorban fenntarthatósági okokból.