Árulják a házat, amely Mel Gibson legendás akciófilmjében bukkant fel

Vágólapra másolva!
Eladó a híres amerikai építész, John Lautner által tervezett történelmi otthon, amely nemcsak különleges építészeti műalkotás, de a Halálos fegyver 2 című filmben is szerepelt.
Vágólapra másolva!

Egy showbizniszben dolgozó páros, John McIlwee és Bill Damaschke vásárolta meg 2002-ben azt a Los Angeles fölé magasodó történelmi rezidenciát, amely az 1989-es Halálos fegyver 2. című filmben is szerepelt. A modernista építészeti különlegességet John Lautner tervezte, ám a páros idővel alaposan felújította. Most 16 millió dollárért (kb. 5,8 milliárd forint) dobták piacra – írja a Dirt.com.

Ez egyébként majdnem 15 millió dollárral több annál, amennyit McIlwee és Damaschke egykor Vincent Gallo színésznek és rendezőnek fizetett az ingatlanért.

A házat Lautner eredetileg az 1960-as évek elején tervezte a filmzeneszerző Russel Garcia és felesége számára. A „Garcia-házként" is ismert épület három hálószobával és ugyanennyi fürdőszobával rendelkezik. A félhektáros telken elterülő ingatlan lakóterülete 241 négyzetméter.

Az ingatlan különlegessége, hogy egy meredek, erdős domboldalon áll. A drámai hatású ház jellegzetessége a különleges kialakítású tető, valamint az 50 láb magas ólomüveg ablakok. Utóbbiak miatt az épületet „Szivárvány-háznak" is nevezik.

Egy jelenet a Halálos fegyver 2. című akciófilmből, melyben feltűnik a ház: