Bele lehet szédülni ebbe az építészeti remekműbe

Frank Lloyd Wright
Vágólapra másolva!
Eladóvá vált a legendás építész, Frank Lloyd Wright által tervezett arizonai ingatlan, amely a tervező utolsó projektje volt a halála előtt. Az innovatív kialakítású építmény szédítő hatást kelt, ugyanis egymást átfedő koncentrikus körök sorozatából áll.
Vágólapra másolva!

Különleges építészeti műremek került piacra Arizonában. Az 1967-ben épült ház volt ugyanis Frank Lloyd Wright utolsó projektje a halála előtt. Az ingatlant 1959-ben rendelte meg Norman Lykes hajóipari mágnás és felesége, Aimee. Az épület egyike annak a 14, kör alakú háznak, amelyet Wright a hosszú pályafutása alatt tervezett – írja a Dirt.com.

Az innovatív építmény egymást átfedő koncentrikus körök sorozatából áll, és íves betontömbökből kivágott félholdakat, köröket és háromszögeket formáz.

A házat legutóbb 2019-ben adták el egy árverésen, 1,7 millió dollárért. Nem sokkal később már 8 millió dollárért hirdették meg, mielőtt felújították, és az Airbnb-n kezdték hirdetni. Most az ingatlan újra felbukkant a piacon, és majdnem 9 millió dollárt (kb. 3,2 milliárd forint) kérnek érte.

A „Circular Sun House" néven is ismert épületet 1967-ben Wright tanítványa, John Rattenburry fejezte be, és ő volt az is, aki a 90-es évek elején korszerűsítette az ingatlant. Rattenburry ügyelt arra, hogy ne változtasson az építmény eredeti kialakításán.

Jelenlegi formájában a ház három hálószobát és három fürdőszobát foglal magában. Az osztott szintes lakótér teljes mérete több mint 287 négyzetméter. Az épület különlegességei közé tartoznak a kanyargó folyosók, illetve a hatalmas, íves ablakok, melyek festői kilátást nyújtanak a kanyonra, a hegyekre, valamint a város fényeire. A Palm Canyon közelében található ingatlan egy félhektáros telken terül el.