Rémületes dolog történik egy Tescónál: agresszív madár támad a vásárlókra

sirály
Vágólapra másolva!
Egy férfi Wales egyik Tescójában vásárolt, távoztában azonban mintha Alfred Hitchcock "Madarak" című horrorfilmjének egyik jelenetébe csöppent volna. Ugyanis kirabolta őt egy tolvaj sirály - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Nem Richard Evans, a Wales Online riportere volt a cseles madár első áldozata. Az újságíró a tengerhez közeli Llandudno Junction nevű Wales-i faluban történt esetről azt nyilatkozta, hogy az

Állítólag eddig már legalább négy hasonló eset történt itt, és a madarak minden sikeres próbálkozás után egyre merészebbek lettek.

"A sirályok a bevásárlókocsik összegyűjtésére szolgáló tárolóhelyek, vagy a lámpaoszlopok tetején lesik ki áldozataikat. Arra várnak, hogy a gyanútlan vásárlók autójuk kinyitásának rövid idejére annak tetejére tegyék, amiket vettek" - mesélte Evans, majd hozzátette: "Éppen Rhyl-ben lévő munkahelyemre tartottam, csak megálltam, hogy kézfertőtlenítőt és némi édességet vegyek.

A madár egy pillanat alatt ragadta ki a kezemből az édességet, és már szállt is tovább a parkoló távolabbi vége felé".

A sirályok csak a megfelelő alkalomra várnak, különösen, ha etetik őket (illusztráció) Forrás: Shutterstock.com

Az újságírónak végül az utolsó pillanatban sikerült visszaszereznie nassolnivalóját, ugyanis már éberebb volt, hiszen a madár korábban is próbálkozott nála. Akkor a sirály a pénztárcáját vette el, de a férfi szerencséjére túl nehéznek bizonyulhatott számára, mert elejtette.

Conwy megye önkormányzata szerint

a sirályok azért nem félnek az emberektől, mert azok rendszeresen etetik őket,

így megtanulták, hogy az ember könnyű táplálékforrás. "Kérjük, ne etessék a sirályokat, a nem kívánt ételeket és ételcsomagolásokat inkább tegyék egy fedeles kukába" - kérte a szóvivő.

A Tesco vezetése állítólag eddig nem tudott a problémáról.