Eladó a villa, ahol megölték Amerika egyik leghírhedtebb maffiózóját

Benjamin Bugsy Siegel
Vágólapra másolva!
Beverly Hillsben eladóvá vált az a ház, ahol 75 évvel ezelőtt lelőtték a hírhedt maffiózót, Benjamin „Bugsy" Siegelt. A vevőnek azonban mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha meg akarja vásárolni a különleges ingatlant.
Vágólapra másolva!

Eladóvá a legendás ingatlan Beverly Hillsben, ahol 75 évvel ezelőtt lelőtték a hírhedt maffiózót, Benjamin „Bugsy" Siegelt (cikkünk címlapi képén). A spanyol stílusú kastélyt most majdnem 17 millió dollárért (kb. 6,5 milliárd forint) kínálják – írja a Dirt.com.

A kegyetlen gengszter, aki szervesen hozzájárult Las Vegas korai fejlődéséhez, és aki számos hollywoodi sztárral is kapcsolatban állt, maga sosem lakott a házban.

Az ingatlant szeretője, Virginia Hill számára bérelte, aki a maffia futára is volt.

Siegelt 1947. június 20-án éjjel ölte meg egy támadó, aki a ház elülső ablakán keresztül két fejlövéssel végzett a bűnözővel. Az ügyet soha nem oldották meg a hatóságok.

A háznak Siegel meggyilkolását követően több tulajdonosa is volt, az ingatlan legutóbb 2003-ban cserélt gazdát.

Különlegesség, hogy a ház bejáratánál megtartották az eredeti vaskorlátokat és a kézzel festett csempéket is. A lépcsőház és az erkéllyel ellátott bejárat teljesen úgy maradt fenn, ahogy 1928-ban volt. Még a fürdőszobák is eredetiek. A 2064 négyzetméteres telken, egy dombon elterülő ingatlan mindenképpen sajátos hangulatot áraszt.

A 659 négyzetméter lakóterületű, hét hálószobás és öt fürdőszobás ház sajátossága, hogy a magas mennyezetnek és a különösen sok ablaknak köszönhetően nagyon világos. Ez azért sajátos, mert az 1920-as években épült spanyol stílusú házak többsége inkább „dohos", sötét érzést kelt – mondta Myra Nourmand, a Nourmand & Associates ingatlaniroda szakértője. A Joseph Fox and Sons által tervezett rezidencia tehát jelentősen eltér a korában hozzá hasonló stílusban épült házaktól.