Pedofilbotrány robbant ki Katalin hercegné és Vilmos herceg gyerekeinek iskolájában

Katalin hercegné, Vilmos herceg, gyerekei, gyerekek, iskola
LONDON, UNITED KINGDOM - SEPTEMBER 5: Princess Charlotte, with by her father, the Duke of Cambridge, and mother, the Duchess of Cambridge and Prince George, arriving for her first day of school at Thomas's Battersea in London on September 5, 2019 in London, England. (Photo by Aaron Chown - WPA Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Elle.hu számolt be róla, hogy a Thomas's Battersea magániskola lelkipásztori igazgatóhelyettesére kommandósok törték rá az ajtót, és a férfi később be is vallotta a bűnösségét. A vád szerint a 34 éves Matthew Smith gyermekekről készített és terjesztett illetlen képeket.
Vágólapra másolva!

A botrány valószínűleg sokat ronthat majd az elegáns és nagy tekintélyű intézmény, a Thomas's Battersea hírnevén, amelyben tanulni évi 24.000 dollárba (9,67 millió forint) kerül, és olyan híres diákjai voltak az évek során, mint György herceg, Charlotte hercegnő vagy, a brit modell Cara Delevingne.

Bár Vilmos hercegnek és Kate Middletonnak biztosan nem kellett aggódnia, hogy György herceget - mint az ország leendő uralkodóját -, felveszik-e a programba, de a többi kevésbé híres gyerek nem ilyen szerencsés.

A Thomas Battersea-jének várólistája ugyanis már születéskor elkezdődik, és még akkor sincs garancia a bejutásra.

Sarolta (Charlotte) hercegnő és és György herceg édesapjával, Cambridge hercegével és édesanyjával, Cambridge hercegnőjével érkezik első iskolai napjára a londoni Thomas's Battersea-be 2019. szeptember 5-én Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Aaron Chown

Az iskolát csak úgy emlegetik, mint „a legjobb angol oktatást, amelyet pénzért lehet vásárolni". Azonban nem árt ha a leendő tanuló szüleinek sok van belőle, ugyanis a négy és hét év közötti gyermekek belépési díja félévenként 5.868 font (2,7 millió forint), a hét és 13 év közötti gyermekek esetében pedig az összeg 6.628 font (3 millió forint). Cserébe viszont a tanulók a tipikus tantárgyak mellett olyan különleges kurzusokon is részt vehetnek, mint a balett, a dráma, a zene és a művészet. A Thomas's Battersea egy keresztény iskola, de minden vallási hátterű gyereket fogad.

A botrány kirobbanásakor György herceg és Sarolta hercegnő már nem ebbe az iskolába jártak, ugyanis a szülők az idei tanévben átíratták őket a Lambrook magániskolába.

A pedofilbotrányba keveredett férfi idén szeptemberben kezdett az intézményben, a letartóztatására pedig november 7-én került sor. Kiderült ugyanakkor, hogy a tanár nem az iskola diákjainak sérelmére követte el a bűncselekményt.