Ezekben a városokban a legdrágábbak az ingatlanok a világon

Hong,Kong,,China,-,May,16,,2014:,Signs,Illuminate,The city,billboards,destination,historical,skyline,scenery,scenic,li HONG KONG, CHINA - MAY 16, 2014: Signs illuminate the night in Kowloon. Hong Kong is well known for the myriad of neon lights located ab
HONG KONG, CHINA - MAY 16, 2014: Signs illuminate the night in Kowloon. Hong Kong is well known for the myriad of neon lights located above the roadways.
Vágólapra másolva!
Igen különösen alakul a világ legdrágább ingatlanpiacaival rendelkező városok toplistája. Miközben ugyanis a listát magasan vezeti egy ázsiai város, a top10-ből négy település egyetlen országban található. Mutatjuk, hogy a helyi jövedelmi viszonyok alapján mely városokban a legdrágább ingatlanhoz jutni.
Vágólapra másolva!

Az olyan nagyvárosok, mint Hongong vagy San Francisco híresek arról, hogy szinte megfizethetetlenül drága ingatlanpiacokkal bírnak. Ha viszont megnézzük a jövedelmi viszonyok alapján számított legdrágább városok toplistáját, akkor az látszik,

Észak-Amerika erőteljesen dominálja az élmezőnyt.

A Demographia által készített International Housing Affordability Survey című felmérés az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság, Hongkong, Új-Zéland, Szingapúr, Ausztrália, Új-Zéland, valamint Írország ingatlanpiacait vizsgálta. A rangsort szorzók alapján állították össze, melyek azt mutatják, hogy a medián ingatlanár hányszorosát teszi ki a helyi háztartások bruttó medián éves jövedelmének.

A legdrágább ingatlanpiaccal rendelkező városok Forrás: Statista

Miként a Statista ábráján is látszik, Hongkong 23,2-es szorzóval magasan vezeti a globális ranglistát, a mögötte álló Sydney jelentős lemaradással, 15,3-es szorzóval áll a sorban. Az ázsiai városállam mellett azonban a top10-es lista összes többi városa lényegében két térségre összpontosul.

Hat város található ugyanis Észak-Amerikában (USA és Kanada), három pedig Ausztráliában és Új-Zélandon.

Mindazonáltal a dobogóra egyetlen amerikai város sem fért fel, a legendásan drága San Francisco csupán a hetedik lett 11,8-es szorzóval – a legdrágább amerikai település San Jose volt. Az ezüstérmes Sydney mellett a harmadik helyet a kanadai Vancouver szerezte meg 13,3-es szorzóval.