Magyarországon egyedülálló libegő épül Tokajban

Múzeumok, Őszi, Fesztiválja, Sajtótúra, Tokaj
Tokaj Múzeumok Őszi Fesztiválja Sajtótúra
Vágólapra másolva!
Kiderült, ki tervezheti az új tokaji libegőt. A projekt célja egy Magyarországon jelenleg egyedülállónak számító, négyévszakos zártkabinos libegő kialakítása.
Vágólapra másolva!

A tervezési munkálatokat a nyertes ajánlattevő Hadas Építész Mérnöki Művészeti Kft. végzi - írja a Magyar Építők.

A projekt része egy körülbelül 600 négyzetméter alapterületű libegő indítóállomás épület kiépítése a tokaji Fesztiválkatlan területén,

valamint egy libegő fogadóállomás kialakítása a tokaji Kopasz-hegy felső részén hozzávetőlegesen 1500 négyzetméteres területtel, az alapterületet a helyi adottságok alapján véglegesítve. Ezen közhasználatú épületek alapterülete összesen közel 2100 négyzetméter.

Tokaj Múzeumok Őszi Fesztiválja Sajtótúra Forrás: Polyák Attila - Travelo

A tervezők feladatai közé tartozik a 2000-2100 méter hosszú libegő vonalának megtervezése is tartóoszlopokkal, kapcsolódó geodéziai felméréssel, lézerszkenneres és drónos felmérésekkel kiegészítve.

A libegő tervezett nyomvonala változatos domborzati adottságokkal és eltérő növényborítottsággal rendelkező területeken fut majd, kül- és belterületet és elhagyott zártkerti ingatlanokat, valamint korábban bányaterületként funkcionáló területeket egyaránt érint.