Szőlőfeldolgozó üzem épül Ordacsehiben

Thummerer Vilmos, borász
Noszvaj, 2012. szeptember 7. Thummerer Vilmos, a vállalkozás tulajdonosa a szőlő cukorfokát méri a Thummerer Pincészet szőlőültetvényén Noszvajon 2012. szeptember 7-én. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Szőlőfeldolgozó üzemet épít a Balaton Agrár Zrt. Ordacsehiben, a cég a márciusban kezdődő, mintegy egymilliárd forintos beruházáshoz 464 millió forint támogatást nyert az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére meghirdetett pályázaton - jelentette be az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a somogyi településen pénteken.
Vágólapra másolva!

Feldman Zsolt a támogatói okirat átadásán hangsúlyozta, hogy a fejlesztéssel olyan feldolgozókapacitás jön létre, amellyel

a 3461 hektáros Balatonboglári borvidék szőlőtermelői nagyobb hozzáadott érték előállításával nagyobb jövedelemhez juthatnak.

Illusztráció Forrás: MTI/Komka Péter

Móring József Attila (KDNP), a térség országgyűlési képviselője a projekt szükségességét azzal indokolta, hogy a boglári azon kevés magyarországi borvidékek egyike, ahonnan jelenleg "a megtermelt érték jelentős része, 80 százaléka szőlőként távozik".