Átadták a világ valaha épített legnagyobb óceánjáróját

óceánjáró, hajó, turizmus, tenger, hajós, utazás
This photograph taken on November 5, 2021 shows American operator Royal Caribbean Cruise ship (RCCL) new cruise ship "Wonder of the seas" leaving the "Chantiers de l'Atlantique" shipyard in Saint-Nazaire, western France, heading for Marseille's harbour. (Photo by Sebastien SALOM-GOMIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A floridai Fort Lauderdale-ben idén márciusban mutatkozik be hivatalosan a világ legnagyobb óceánjáró hajója, a "Wonder of the Sea" – adta hírül a gCaptain szakportál.
Vágólapra másolva!

A Royal Caribbean, a világ egyik legnagyobb hajótársasága már át is vette a franciaországi Chantiers de l'Atlantique hajógyártól a legújabb csodahajóját.

A 236.857 bruttó regisztrált tonnás súlyával (BRT) ez a valaha épített legnagyobb tengerjáró hajó, amely a Royal Caribbean Oasis-osztályának ötödik tagja.

A címet a 228.081 bruttó regisztertonnájú "Symphony of the Seas"-tól vehette át a "Wonder of the Sea". A hajó hossza 362 méter, legnagyobb szélessége pedig 47 méter, maximum 5.734 utas és 2.394 fős személyzet befogadására alkalmas, az elérhető legnagyobb sebessége pedig 40 kilométer/óra.

A tavasszal forgalomba álló hajó 15 fedélzeti szinttel rendelkezik, szolgáltatásai közül kiemelendő a The Perfect Storm három óriás vízi csúszda, a gyermek vízi kalandpark, a Central Park élő növényzettel, a Sport Zóna és a Vitality Spa.

A "Wonder of the Seas" Forrás: AFP/Sebastien Salom-Gomis

A "Wonder of the Seas" márciusban debütál hivatalosan a floridai Fort Lauderdale-ben, és 7 éjszakás karibi körutazásokkal indul pályafutása, majd a spanyolországi Barcelonába, később pedig Rómába indul, hogy nyári mediterrán körutazásokat kínáljanak fedélzetén.

"A Wonder of the Seas átvétele 30 hónapnyi leleményesség és partnerség csúcspontja, amely több mint 2.000 elkötelezett dolgozó fáradhatatlan munkájának gyümölcse" – nyilatkozta Michael Bayley, a Royal Caribbean International elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: „Amellett, hogy a hajó a csodák, az innováció és a kalandok új szintjére emeli a forradalmi Oasis-osztály tagjait, a tavaszi és nyári vakációk legjobb választása lehet. A jelenlegi leginnovatívabb hajónkon az utazás számos kalandot, szórakozást, izgalmat és felejthetetlen élményt kínál vendégei számára."