Tőzsdére lépett a dél-koreai akkumulátorgyártó óriás

Lg, CES, CES 2020, Las Vegas, tévé, OLED
A feltekerhető és legördülő OLED modellek a tévézés új korszakát hozhatják el.
Vágólapra másolva!
Jelentős növekedéssel kezdte a kereskedést a dél-koreai akkumulátorgyártó óriás, az LG Energy Solutions részvénye, miután a vállalat tőzsdére lépett. Az üzlet egyébként Dél-Korea történetének legnagyobb részvénykibocsátása volt.
Vágólapra másolva!

Az LG Energy Solutions részvényárfolyama rövid időre megduplázta csütörtökön a kezdeti nyilvános részvénykibocsátáskor (IPO) meghatározott árat, miután megkezdődött a nyilvános kereskedés a dél-koreai akkumulátorgyártó papírjaival.

Végül az LG részvénye 65,8 százalékos pluszban fejezte be a napot a koreai tőzsdén

– írja a BBC.

A vállalat ebben a hónapban hajtotta végre az IPO-ját, amivel 12,8 ezer milliárd won (10,6 milliárd dollár) tőkét vont be a befektetőktől.

Hatalmas kereslet mellett kezdődött meg a kereskedés az LG Energy Solutions részvényeivel Forrás: AFP/Robyn Beck

Azzal pedig, hogy az LG Energy Solutions ilyen jól teljesített csütörtökön, gyorsan a dél-koreai Kospi részvényindex második legértékesebb vállalata lett – a Samsung Electronics mögött.

Az IPO egyébként nemcsak dél-koreai viszonylatban számított hatalmas értékűnek.

Egész Ázsiában a legnagyobb tőkeemelésnek minősült a kínai Alibaba 2019-es, 12,9 milliárd dolláros, másodlagos IPO-ja óta.

Az LG tőzsdére lépése hatalmas kereslet mellett történt meg, az egyéni és az intézményi befektetők egyaránt jelentős érdeklődést mutattak a részvény iránt. Ez pedig arra utal, hogy a piacon továbbra is komoly kereslet van az olyan dél-koreai vállalatok iránt, amelyek kapcsolódnak az elektromos autók gyártásához.