Így drágultak a lakások a világ legmagasabb felhőkarcolójában

Burj Khalifa and Downtown Dubai at night, Dubai, United Arab Emirates travel destination photography HORIZONTAL colour image burj khalifa DOWNTOWN dubai NIGHT united arab emirates MIDDLE EAST outdoors bright light illuminated gulf countries traditionally
Burj Khalifa and Downtown Dubai at night, Dubai, United Arab Emirates, Middle East
Vágólapra másolva!
A világ legmagasabb épületének számító dubaji Burdzs Kalifában található luxusingatlanok elképesztő drágulást produkáltak tavaly. Az áremelkedés könnyedén maga mögé szorította a dubaji ingatlanpiac átlagos drágulását.
Vágólapra másolva!

A dubaji Burdzs Kalifa felhőkarcolóban található luxusingatlanok ára 23 százalékkal emelkedett 2021-ben, szemben a Dubaj egészében tapasztalt, átlagosan 8 százalékos drágulással – idézi a Bloomberg a Knight Frank tanácsadócég adatait.

Az elemzés szerint a dubaji luxusingatlanok piaca általában is jelentős felívelést produkált tavaly. A Burdzs Kalifában mért drágulás azonban kiemelkedett a sorból. A 828 méteres magasságával és 163 emeletével a világ legmagasabb épületének számító Burdzs Kalifában ugyanis

átlagosan 2-2,5 millió forintnak megfelelő négyzetméterenkénti áron lehet luxuslakásokat vásárolni.

Vagyis, az elérhető hirdetések alapján, egy nagyjából átlagosnak mondható, 165 négyzetméteres luxuslakás hozzávetőleg 360 millió forintba kerül az épületben.

23 százalékkal drágultak a luxuslakások a világ legmagasabb épületében Forrás: Dreamstime

A dubaji luxusingatlanok azonban kimondottan népszerűek voltak tavaly a gazdagok körében. Sok vagyonos magánszemély döntött úgy ugyanis a világ minden tájáról, hogy Dubajban vesz ingatlant, ahogy a koronavírus-járvány miatt számos országban szigorú korlátozások léptek életbe. Dubaj eközben relatíve nyitott volt a járvány időszakában.

A Knight Frank mindemellett közölte, Dubaj belvárosában (ahol a Burdzs Kalifa is található) az ingatlanárak átlagosan 17 százalékkal emelkedtek az elmúlt 12 hónapban.

A vállalat elemzői hangsúlyozták, a napsütés, a biztonság és a kozmopolita életmód egyaránt hozzájárul a város vonzerejéhez – különösen a gazdagok körében.