Ezt a hálaadásnapi ételt utálják legjobban az amerikaiak

hálaadás napi pulyka, thanksgiving day turkey
Homemade Roasted Thanksgiving Day Turkey with all the Sides - Kép
Vágólapra másolva!
November 25-én tartják az Egyesült Államokban a hálaadás napját, amely hagyományosan nagy családi és baráti összejöveteleket jelent az országban. A pulyka az egyik leghagyományosabb étel a hálaadásnapi vacsorákon, de egy friss felmérésből kiderült, a felnőtt lakosság egy tekintélyes része valójában nem is igazán szereti a pulykát. Mindazonáltal van olyan étel, amit még ennél is sokkal jobban utálnak az amerikai felnőttek.
Vágólapra másolva!

A hálaadás minden évben komoly előkészületeket jelent az amerikai lakosság körében. Általában már hetekkel korábban megkezdődik a szervezés, és az ünnepi vacsora központi eleme az összejöveteleknek.

Az idei év azonban különleges lesz. Egyfelől azért, mert a tavalyi évhez képest most az amerikai lakosság sokkal szabadabban utazhat majd az országban, mivel a járványügyi szigorítások enyhültek, a belföldi légitársaságok pedig teljes gőzzel üzemelnek – noha a munkaerőhiány jelent némi problémát e cégek számára.

Ezzel együtt viszont az idei év azért is lesz speciális, mert a járvány gazdasági hatásai miatt a kiskereskedelmi beszállítói láncok akadoznak, vagyis

elképzelhető, hogy egyes térségekben nem lesz olyan könnyű az ünnepi bevásárlás, mint ahogy azt a lakosság a korábbi (járvány előtti) években megszokhatta.

Ráadásul az elemzők arra számítanak, hogy az árak is meglephetik az ünnepi vacsorára vásárlókat. Az örök klasszikusnak számító pulyka ára például idén eddig 20 százalékkal emelkedett, ami jelentős drágulásnak számít – írja a 24/7 Wall St.

Sokan nem szeretik a klasszikus hálaadásnapi pulykát Forrás: AFP/Caia Image/Science Photo Library

Mindeközben egy friss kutatás megvizsgálta, hogy viszonyul az amerikai lakosság az idei ünnephez. A The Vacationer 1092, 18 évnél idősebb amerikait kérdezett meg, és ebből vont le következtetést a felnőtt lakosság egészére.

A felmérésből az látszik, hogy az amerikaiak 42 százaléka tervez elutazni otthonról idén, ami 109 millió felnőttet jelentene.

A válaszadók több mint 90 százaléka a saját, családtagja vagy barátja otthonában fogja tölteni a hálaadást. A megkérdezettek harmada pedig legalább 10 emberrel tölti majd együtt az ünnepet.

A felmérés legérdekesebb része viszont az volt, hogy megnézték, mely hálaadásnapi ételeket utálják legjobban az amerikai felnőttek.

A lista élén (29,92 százalékkal) a vörösáfonya-szósz állt, de elég meglepő adat, hogy 28,09 százalék azt mondta, hogy nem szereti a pulykát,

amivel a baromfi a második helyre futott be. A legkevésbé utált hálaadás napi étel egyébként a répa volt, 12,08 százalékkal.