Egy étteremlánc bitcoinba fektette a teljes nyereségét

Bitcoin, BTC, crypto, befektetés, gazdaság, trading, kereskedés, kripto, kriptovaluta.
2021.04.15 Budapest
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Bitcoin, BTC, crypto, befektetés, gazdaság, trading, kereskedés, kripto, kriptovaluta. 2021.04.15 Budapest Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Egy családi tulajdonban lévő kanadai étteremlánc sajátos megoldást választott arra, mit kezdjen a nyereségével. Az egészet bitcoinba fektették, és ez mára igen jó döntésnek bizonyult. A vállalkozás ugyanis egy egész vagyont keresett az üzlettel.
Vágólapra másolva!

Különös üzleti megoldást választott egy kanadai családi étteremlánc arra, hogy mihez kezdjen a vállalkozás nyereségével. Az Ontario tartományban található London városában működő Tahini's vezetése ugyanis az egész profitját bitcoinba fektette. Ez pedig később hatalmas ötletnek bizonyult, ugyanis a cég egy egész vagyont keresett a sajátos megoldással – írja az RT.com.

A közel-keleti konyhára és gyors kiszolgálásra specializálódott étterem még 2020 augusztusában hajtotta végre az első bitcoin-befektetését, ami akkor tokenenként 12.000 dollárba került a vállalatnak.

Ha tehát azt nézzük, hogy a közelmúltbeli esés ellenére a bitcoin ára manapság 56.000 dollár körül mozog, a Tahini's igen látványos profitot ért el az üzleten.

Megvan a világ első olyan éttereme, amely a teljes nyereségét bitcoinba fektette Fotó: Csudai Sándor - Origo

Közép-európai idő szerint szerda kora délutáni árfolyammal számolva a Tahini's közel megötszörözte a befektetésének értékét. A vállalat egyik alapítója, Ali Hamam elmondta, jelenleg 460 százalékos hozamnál tartanak az eredeti befektetéshez képest, és nem is terveznek megállni – további nyereséget fognak bitcoinba fektetni a jövőben.

A Tahini's valószínűleg az első olyan étterem a világon, amely a teljes nyereségét bitcoinba fektette, és a tulajdonosok elmondása alapján

ez nagyban segítette a vállalkozást abban, hogy terjeszkedni tudjon a koronavírus-járvány legnehezebb időszakában, amikor más hasonló vállalatoknak be kellett zárniuk.

Az étterem egyébként nem fogad el bitcoint a fogyasztóitól, mivel (miként elmondták), sokkal egyszerűbb a könyvelést tisztán hagyományos valutában bonyolítaniuk. Vagyis a cég teljes működése klasszikus valutában történik, majd a tulajdonosok a megmaradt nyereséget befektetik bitcoinba.

A bitcoin/dollár árfolyam alakulása 2020 augusztusa óta Forrás: Investing.com

A tulajdonosok nem árulták el, pontosan mennyit bitcoint tartanak jelenleg, de azt elmondták, hogy a nyolc működő éttermük összesített bevétele a tavalyi évben meghaladta a 8 millió dollárt.

A vállalkozás úgy számol, hogy ha megfelelően tudnak terjeszkedni, akkor hamarosan 29 éttermet is üzemeltetnek majd.

További érdekesség, hogy a Tahini's éttermek mindegyikében van bitcoin ATM,

ugyanis a cégvezetés arra szeretné ösztönözni a dolgozókat és a fogyasztókat, hogy bátran használják a kriptovalutát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!