Veszélybe kerülhetnek a csípős csirkeszárnyak Nagy-Britanniában

KFC, Anglia, Hétfő óta több étterem nem nyitott ki Angliában
(FILES) In this file photo taken on February 19, 2018 The signage outside a closed KFC fast food store is seen in south London on February 19, 2018. Hundreds of KFC outlets remained shut in Britain on February 21 due to a supply crisis, leaving fans craving a fix of deep-fried chicken. The shortages, which are expected to last all week in some parts of Britain, have prompted online mockery and disbelief aimed at the US fast-food giant. / AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
A KFC figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyságban országos kínálati gondjai léphetnek fel, ahogy a beszállító láncok akadozása komoly készletgondokat eredményez a gyorsétterem-láncnál.
Vágólapra másolva!

Egyes termékek akár elérhetetlenné is válhatnak a brit KFC éttermekben, ahogy a cég beszállítói láncai akadoznak. Ez pedig az élelmiszerkészletet és a csomagolást is érintheti – írja a BBC a KFC közlése alapján.

A problémát elsősorban a fuvarozási cégek sofőrhiánya okozza az Egyesült Királyságban, ami jelenleg a teljes élelmiszeripart és a szállítmányozási szektort is érinti.

A társaság azt nem közölte, hogy pontosan milyen termékeket vagy menüket érinthet a probléma. Hozzátették azonban, bár a helyzet „nem ideális", keményen dolgoznak, hogy fenntartsák a zökkenőmentes szolgáltatást.

2018 után most újra beszállítói gondokkal küzd a KFC az Egyesült Királyságban Forrás: AFP/Ben Stansall

Azt sem tudni, hogy meddig tarthat a beszállítói láncok akadozása, de a KFC Twitter-bejegyzésére több vásárlói hozzászólás érkezett, melyekben arról számoltak be, hogy esetenként nem volt pohár (vagy pohárfedél) az éttermekben.

Legutóbb egyébként a KFC 2018-ban szembesült hasonló problémákkal az országban, és akkor a cégnek 750 éttermét be is kellett zárnia.

Akkor egyébként egy konkrét beszállítói megállapodás okozott hiányt.